Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajlandó lennél egymilliárd forintot kiadni egy ebédért?

Bokor Gábor

2016.06.12. 18:58

Mondjuk a steak mellé jár Warren Buffett is.

Pénteken ért véget az az árverés, melynek győztese együtt ebédelhet az Egyesült Államok egyik leggazdagabb befektetőjével, a 85 éves Warren Buffettel. A névtelenségét kérő licitálónak mélyen a pénztárcájába kellett nyúlni, hisz közel 3,5 millió dollárnál ütötték le a kalapácsot. 

Az árverés teljes bevételét a Glide nevű San Franciscó-i karitatív szervezet kapja, mely minden évben 750 ezer adag étel és 815 ezer tűt oszt szét ingyen. Ezenfelül 450 ezer gyereknek szerveznek napközi és iskola után programokat. 

A világ harmadik leggazdagabb embere idáig 17 alkalommal vitte el a mindenkori aukció győzteseit ebédelni kedvenc éttermébe, a New York-i Smith & Willensky steakházba. Az aukciót megnyerő egyént elkísérheti hét társa is az ebédre, ahol mindenről lehet beszélgetni a milliárdossal, egyedül a következő üzleteiről nem szabad érdeklődni.

Az aukciót Buffett első felesége, Susan találta ki, akinek 2004-es halála után is folytatódtak a rendezvények. Az idén felajánlott összeg az eddigi legnagyobb, az eBay online aukciósház történetében. 2012-ben ugyanennyit perkált ki valaki az ebédért, míg a következő évben csak egymillió dollárt ért Buffett. 

(mti)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére