Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.06.10. 11:28

Ezt olvassuk mi.

THE WALL STREET  JOURNAL

Párizsban tegnap egy francia büntetőbíróság (tehát nem polgári ügyek bírósága) az Ubert és két ügyvezetőjét 1,1 millió dollárra ítélte, amiért az megsértette a fuvarozásra és a magánszféra védelmére vonatkozó törvényeket. A döntés az Uber ellen világszerte hozott bűnügyi ítéletek terén a vállalatnak újabb kudarcot jelent. Az Uber öt földrészen szegte meg a szabályzókat és a helyi jogszabályokat, miközben több mint 400 városban van már jelen. Esetenként enged a helyi kormányok nyomásának, ismerteti az ügyet a globális terjesztésű amerikai lap (mely nem tud arról, hogy a „világhírű” klubrádiós hazai hangadók az Uber elleni fellépést a műszaki haladással szembeni hadakozásnak tekinti.)

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A német-orosz kereskedelem 2013 óta hatalmas mértékben, 120 milliárd euróval, azaz 35 százalékkal csökkent. Ennek fő oka az Oroszország elleni szankciók, olvasható a német gazdasági-politikai hírportálon.


Összeomlás előtt a görög igazságszolgáltatás: a kormány takarékossági intézkedései miatt már annyi peres eljárás torlódott fel, hogy azok végéhez éréséhez tíz év kellene. Közben ügyvédek és bírók hónapok óta sztrájkolnak az adóemelések és a nemrégiben hozott nyugdíjreform ellen. 320 000 eset vár feldolgozásra, míg 380 000 perbe már belekezdtek. A társadalombiztosítási „reform” értelmében a bérből és fizetésből élők által befizetésre kerülő terhek 223 százalékkal nőttek. Az EU 2010 tavaszán kezdte „szanálni” Görögországot. Ma az ország gazdasági teljesítménye a hat évvel ezelőttihez képeset 30 százalékkal kisebb. „A sikeres szanálás másképp néz ki”, teszi hozzá a portál. Azt is, hogy a szanálás ténylegesen eddig csak az európai nagybankokon segített.

 

INFOWARS

A titkolódzó Bilderberg Csoport érdekében fellépő rendőrség  már akkor megkezdte a tudósítók zaklatását, mielőtt annak három napos konferenciája csütörtökön megkezdődött, jelenti Drezdából „A Bilderberg rendőrök letartóztatnak és zaklatnak tudósítókat, míg a fősodratú média képviselői láthatatlanok” főcímmel az amerikai hírportál, amelynek három tudósítója van jelen a konferencia helyszínén. Õket is lefogták, átkutatták táskáikat, még mielőtt megnézték volna útlevelüket. Közölték velük is, hogy ha „nyugtalanságot keltenek”, letartóztatják őket. A rendőrök arra nem válaszoltak, amikor az újságírók azt kérdezték, mit jelent a „nyugtalanság keltése”. A portál tudósítása így fejeződik be: „Láthatóan a világ legbefolyásosabb 120 embere által látogatott találkozó egyszerűen nem elég hírértékű ahhoz, hogy egyetlen tudósítót is a konferencia helyszínére küldjenek. (A rejtély megfejtése: a fősodratú média tudósítói Magyarországon és Lengyelországban keresik és találják meg naponta a fasizmus, neonácizmus, populizmus és antiszemitizmus kormányzati és össznépi megnyilvánulását.)

 

 

EURACTIV

A Bilderberg-konferencián Krisztalina   Georgievának csúcsmunkát akarnak” címen az uniós ügyekre szakosodott portál arról ír, hogy a portál által hozzájutott információ szerint José Manuel Barros, az Európai Bizottság volt elnöke azt szeretné, ha a jelenlegi bolgár bizottsági alelnök lenne az ENSZ következő főtitkára. Georgieva jelen van a drezdai találkozón. Az Európai Bizottság programja ugyan feltünteti, hogy az alelnök Németországban tartózkodik, de a Bilderberg-konferenciát nem említi.  


Roszen Plevneliev arra figyelmetetett,  hogy Oroszország „el akarja pusztítani” az Európai Uniót, idézi  a bolgár elnöknek az Európai Parlamentben elhangzott szavait az uniós ügyekre szakosodott portál. Hozzátette, Oroszország „nem támogatja a nemzetközi rend elveit”. Elmondta még, „A Kreml ellenünk van… és szét akarja verni az Európai Unió alapzatát, amely az egység, szolidaritás és a törvény uralma”. (Nagy-Britanniában ismét 50-50 százalékon áll a június 23-án az unióból való kilépést kívánók és ellenzők aránya.)

 

EUOBSERVER

Giorgi Margvelasvili grúz elnök az uniós szakportálnak azt állította, hogy Oroszország „készen áll fél Eurázsia destabilizálására. Nyilatkozata előtt a NATO és az EU vezetőivel tárgyalt Brüsszelben. A NATO júliusi varsói csúcstalálkozóján, mondta az elnök, úgy dönt, hogy növeli katonai segítségét Grúziának.  /Putyin még a világegyetemet is el akarja pusztítani, miközben a NATO katonasága és amerikai haditámaszpontok gyűrűje veszi körül./

 

ELECTRONIC INTIFADA

Az izraeli megszállás alatt élő palesztinok jogaiért kiálló portál egyik tudósítója meg akarta interjúvolni Morton Kleint, az Amerikai Cionista Szervezet vezetőjét, aki őt azonnal „dühödt antiszemita, nácifajta zsidógyűlölőnek” nevezte, majd állítása igazára azt is felhozta, hogy a portál idézte Avigdor Liberman újonnan kinevezett hadügyminiszterének azt a felhívását, hogy fejezzék le az Izrael államhoz hűtlen palesztinokat, mely kijelentést „antiszemita uszítás” céljából hozta fel – állította Klein.

 

PRESS TV

Az amerikai CNBC üzleti tévéhálózatnak adott interjújában Riad Szalameh, a libanoni nemzeti bank kormányzója elmondta, a libanoni Hezbollah tagjaihoz és libanoni parlamenti képviselőkhöz köthető száz bankszámlát bezártak amerikai nyomásra. Az amerikaiak azzal fenyegettek, hogy szankcionálják azon bankokat és pénzintézeteket, amelyek a bejrúti ellenállási mozgalommal üzleti tevékenységeket folytatnak. A Hezbollah elítélte a központi bankot, hogy enged Washington nyomásának, jelenti az iráni hírtévé (számos országban letiltott) angol nyelvű adása.

 

SLOVAK SPECTATOR

Az uniós elnökség átvételére készülő Pozsonyban „gondatlan munkások” 66 fészkét pusztították el a védett házifecskéknek, melyek kétségbeesetten röpködtek az SNP híd alatt, tudósít az angol nyelvű szlovák hírportál „Fejlődés rombolással?” címmel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére