Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.06.10. 07:59

Magyarország többet tesz a külsõ határok védelméért, mint Németország; van esélyünk a továbbjutásra a foci Eb-n; újra a válság elõtti szinten az állam bérkiadása. A nap legfontosabb hírei.
Magyarország többet tesz a külső határok védelméért, mint Németország

Manfred Weber az Európai Néppárt német frakcióvezetője szerint Magyarország többet tesz az unió külső határainak védelméért, mint Németország vagy Franciaország. A politikus a Magyar Idők pénteki számában úgy nyilatkozott: nem ért egyet a kilátásba helyezett fejenkénti 250 ezer eurós bírsággal a befogadás elutasítása esetén, amelyet sok tagállam büntetésként értelmez. Mint fogalmazott, kétli, hogy a javaslat európai parlamenti többséget kaphat, a bizottsági kezdeményezésen próbálnak javítani. Szólt arról is, hogy a magyar kormánynak joga van ahhoz, hogy rákérdezzen az állampolgárok véleményére a kérdésben.

Kezdődik a foci Eb: van esélyünk a továbbjutásra

Gera Zoltán a magyar válogatott középpályása lát esélyt a magyar csapat nyolcaddöntőbe jutására a franciaországi futball Európa-bajnokságon. A focista, aki az osztrákok elleni Eb-mérkőzésén lesz kilencvenszeres válogatott, a Népszabadság pénteki számában azt nyilatkozta, hogy a meccsek közül a "sógorok" ellenit látja a legnehezebbnek, mert az lesz az első. A mérkőzésen letámadásra számít, de mint mondta, nem kell félni, mert az osztrák csapat sokszor nem eléggé megfontoltan, már-már fejletlenül nyomul. Gera Zoltán nem vár kategóriákkal nehezebb mérkőzéseket, mint amilyenek a selejtezők voltak, és szerinte a magyar csapatnak kedvez, hogy a csoporttársak játékosainak jó része a legerősebb ligákban játszik, azaz fáradtabb lesz a magyaroknál.

Újra a válság előtti szinten az állam bérkiadása

Újra elérheti a válság előtti szintet a költségvetési szektor bérkiadása, az idén és jövőre a GDP 11 százalékát is kiteheti - írta pénteki számában a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank tanulmánya alapján. Az összeget növeli a közfoglalkoztatás tömegessé válása, az életpályamodellek bevezetése, valamint a bérkorrekciók. Tavaly a szektor teljes bérkiadása a GDP 10,5 százalékának megfelelő összeg volt. Tavaly év végére csaknem 700 ezren dogoztak a költségvetési szférában, míg 2010-ben 686-ezren, ám az oktatásban ezalatt mintegy 16 ezerrel csökkent a létszám. Öt év alatt 23 százalékkal nőtt az állami alkalmazottak bére. Az életpályamodellek bevezetése három év alatt összesen 280 milliárd forintba került.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére