Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szurkolói zónák mágnesként fogják vonzani a dzsihadistákat

888.hu

2016.06.09. 21:28

A franciaországi EB alatt tíz nagyobb szurkolói zónát hoznak létre a szervezõk. A biztonságiak attól tartanak, hogy ezek a helyek mágnesként vonzzák majd a terroristákat.
PÁRIZS, 19:28

A franciaországi EB alatt tíz nagyobb szurkolói zónát hoznak létre a szervezők. A biztonságiak attól tartanak, hogy ezek a helyek mágnesként vonzzák majd a terroristákat.

Ezek a szurkolói zónák olyanok, mintha egybe nyitnánk 10 szabadtéri Bataclan-klubot és meghívnánk a dzsihadistákat, hogy ide lőjetek"

– nyilatkozott név nélkül a rendezvény egyik, biztonságért felelős alkalmazottja.

A Bataclan-klub volt az a szórakozóhely, ahol tavaly november 13-án súlyos terrortámadás történt. Akkor 90 ember halt meg a koncertteremben és további 40 Párizs-szerte.

A szervezők elismerték, hogy gondolkodtak azon, hogy a zónák ötletét elvetik, de végül arra jutottak, hogy ez csak rontana a helyzeten.

Mindenki feltette magának a kérdést, hogy a szurkolói zónák elég biztonságosak-e. Miután megvizsgáltuk az érveket és az ellenérveket, a szervezőbizottság és a kormány is egységesen támogatta a zónák ötletét. Jobb összeterelni az embereket biztonságos zónákba, minthogy szabadon kószáljanak mindenfelé. Ezek éppolyan biztonságosak, mintha a meccseket a helyszínen néznénk"

– mondta Jacques Lambert a szervezőbizottság elnöke.

Az EB ideje alatt 80 000 rendőr és katona, valamint 12 000 biztonsági őr vigyáz majd a szurkolók testi épségére.

A héten összesen 30 gyakorlatot tartottak, amelyek során terrortámadásokat szimuláltak. A biztonságiak főleg az öngyilkos merényletekre és a fegyveres támadásokra készültek fel.

Az elmúlt hetekben az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország is figyelmeztette a közvéleményt, hogy az EB csábító célpontja lehet a terroristáknak. A francia titkosszolgálatok hivatalos közlése szerint eddig nem találtak arra utaló jeleket, hogy bármilyen terrorista csoport támadásra készülne. Ennek ellenére a hatóságok a lehető legmagasabb készültségi fokozatban várják a rendezvényt.

A szervezők két és félmillió embert várnak a meccsekre és a szurkolói zónákba, ugyanis ennyien váltottak jegyeket. Ennél azonban sokkal több lehet a jegy nélküliek száma, akik ebben az időszakban utaznak Franciaországba.

Még a száz százalékos elővigyázatosság sem jelenti azt, hogy a veszély nulla százalék"

– mondta Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

A szervezők egy terror appot is létrehoztak, amely azonnal tájékoztatja a felhasználókat, ha valahol lecsapnak a terroristák. Az app ingyenesen hozzáférhető, angol és francia nyelven is letölthető és egy támadás esetén akár ötleteket is tud adni, hogy hova bújjunk.

A szurkolói zónák többnyire a városközpontokban vannak. Párizsban az Eiffel-torony melletti Mars-mezőn egy hatalmas, kerítéssel elzárt részen hozták létre a zónát. A helyszínen található egy színpad, ami mögött egy gigantikus kivetítőn láthatják a meccset a szurkolók. Emellett bárok és éttermek is vannak bőséggel. A párizsi helyszín nagyjából 90 000 férőhelyes.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére