Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Muszlim terroristák a nyílt utcán vadászták volna le a németeket

888.hu

2016.06.03. 18:58

Az Iszlám Állam tíz harcosának kellett volna merényletet elkövetnie a németországi Düsseldorf belvárosában, a Franciaországban õrizetben lévõ gyanúsítottak vallomása alapján.
DÜSSELDORF, 18:58

Az iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet tíz harcosának kellett volna merényletet elkövetnie a németországi Düsseldorf belvárosában, derült ki egy Franciaországban őrizetben lévő gyanúsított vallomása alapján - jelentette a Der Spiegel. 

Az eredeti tervek szerint a csoport Németországban tartózkodó három tagján kívül további harcosoknak kellett volna még Németországba menniük. Így összesen tízen hajtottak volna végre terrortámadást az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi székhely központjában.

Az elképzelés az volt, hogy a belváros egy forgalmas útján ketten robbanóövvel öngyilkos merényletet követnek el, és a többiek igyekeznek minél több járókelőt megölni lőfegyverekkel és robbanószerkezetekkel.

A német hatóságok a február elején tett vallomás alapján indítottak nyomozást, és csütörtökön vették őrizetbe a három, Németországban tartózkodó feltételezett terroristát, mert úgy értesültek, hogy egyikük Dél-Európába akar utazni, és aggódtak, hogy szem elől tévesztik, vagy az illető újabb harcosokat hoz vissza magával Németországba. 

A Süddeutsche Zeitung pénteken azt írta, hogy a támadás tervéről beszámoló szíriai állampolgárságú, 25 éves férfi azért fordult a hatóságokhoz Franciaországban, mert megbánta, hogy az IÁ szolgálatába szegődött és nem akarta, hogy lányának egy terrorista legyen az apja.

Németország tele van terroristákkal 

Más német lapok pénteken egybehangzóan arról számoltak be, hogy a három másik szíriai állampolgár menedékkérő státusban volt Németországban és menedékkérőket befogadó állomásokon vették őrizetbe őket.

A szövetségi legfőbb ügyészség mintegy 120 eljárást folytat a szíriai polgárháborúval összefüggésben terrorista szervezetben viselt tagság vagy terrorista szervezet támogatásának gyanúja vagy vádja miatt. Ezeknek az eljárásoknak több mint 180 gyanúsítottjuk, illetve vádlottjuk van.


Korábbi írásunk a témáról:

Migráns-terroristákat tartóztattak le Németországban

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére