Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nógrádi: a németeknek elegük van a zsarolásból

Bertha László

2016.06.03. 13:38

Németország népirtásnak minõsítette a törökországi örmények elleni 1915-ben elkövetett mészárlást. Erre válaszul Erdogan közölte, hogy a döntés komoly hatással lesz a két ország viszonyára. Nógrádi György szakértõ szerint az ügy a török-EU megállapodást is veszélybe sodorhatja.
BUDAPEST, 13:38

Németország népirtásnak minősítette a törökországi örmények elleni 1915-ben elkövetett mészárlást. Erre válaszul Erdogan közölte, hogy a döntés komoly hatással lesz a két ország viszonyára. Nógrádi György szakértő szerint az ügy a török-EU megállapodást is veszélybe sodorhatja.

Nógrádi György szerint a németek időzítését befolyásolhatta, hogy Törökország nem teljesítette az EU-török megállapodást. Németország azonban nem az egyetlen ország, ami meghozta ezt a döntést, hiszen a franciák, a svédek és még a Vatikán is népirtásnak minősítette az akkori eseményeket.

Törökország a történelmi vitában kifogásolja a halálos áldozatok számát, a németek szerint másfél millió örmény vesztette életet, a törökök szerint csak félmillió. A törökök érvei között szerepel az is, hogy bár az esemény 1915-ben történt, a népirtás fogalmát jóval később, 1948-ban alkották meg – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi György a Kossuth Rádióban beszámolt egy friss német felmérésről is, mely szerint a lakosság 89 százaléka nem adná meg a vízumkedvezményt a törököknek, 91 százalékuk pedig nem tartja megbízható partnernek Törökországot. Nógrádi szerint a mostani ügynek biztosan lesz folytatása az EU-német és az EU-török kapcsolatokra.

A szakértő megemlítette, hogy a mostani határozat egyik pontja hangsúlyozza, hogy a cél az örmények és a törökök közötti megbékélés elősegítése. Azonban míg ez Európából így néz ki, Ankarából egyáltalán nem. Az ügy egyik következménye, hogy hazarendelték Berlinből a törökországi nagykövetet, valamint berendelték az ankarai német nagykövetet.

Ez mindennek mondható, csak rövidtávon megbékélésnek nem.”

– tette hozzá Nógrádi.

Nógrádi György szerint a németeknek már elege van a zsarolásból, ebből nem kérnek a polgárok. A németek 74 százaléka helyesnek tartja a határozat meghozatalát. A szakértő elmondta, hogy a törökök vízumkényszere teljességgel lehetetlen.

(Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére