Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

44 év után elõször: foci Európa-bajnokság nekünk is!

888.hu

2016.06.01. 14:10

Lesz-e újabb magyar gól egy labdarúgó Európa-bajnokságon? Más megközelítésben: mirõl kérdezzük ezentúl a BEK-döntõs Kû Lajost, az utolsó magyar Európa-bajnoki gólszerzõt, ha a magyar válogatott egyik játékosa hálóba talál a tornán? Talán ez is az egyik megközelítése lehet az Eb-nek.

Persze alapvető elvárás, hogy mondjuk Gera Zoltán, feltételezve, ő szerzi a torna utolsó magyar gólját, ne évtizedekre váljon médiaszereplővé csupán azáltal, hogy beköszön mondjuk a portugálok, de jobb esetben az oroszok vagy az angolok hálójába. Persze az utóbbi két csapat eléréséhez második helyre van szükség az F csoportban, tehát győzelemre, pontokra az osztrákok, az izlandiak és mondjuk Portugália ellen.

Hogy lesz-e erre esély, az a korábbi szövetségi kapitány, jelenleg egyedüliként komolyan jegyzett klubbal sikeres magyar labdarúgó-szakember, Dárdai Pál videónyilatkozatában mondott megállapítással élve, “...az osztrákok elleni első 20 percben kiderül“. A korábbi szövetségi kapitány a formát, mi pedig azt továbbgondolva az esélyeket értjük ezalatt. Persze a megfelelő forma egy jó napot kifogó osztrák válogatott ellen lehet, hogy kevés lesz. Előfordulhat, hogy David Alaba nem hatódik meg attól, ha a magyaroknak jól megy. De ne zárjuk ki a meglepetés erejét. A csapat tudását, a benne rejlő, sokak által nem is várt lehetőségeket és taktikai felkészültségét pedig a norvégok ellen egy ország, némi túlzással a világ csodálta.

Azonban visszakanyarodva Kű Lajoshoz és az utolsó magyar Eb-gólhoz:

1972-ben, egész pontosan július 17-én  egy büntetőből, ő szerezte az utolsó magyar gólt, mégpedig a harmadik helyért Belgium ellen vívott mérkőzésen, amelyet a belgák nyertek 2–1-re. A magyar válogatott ott és akkor negyedik lett. Ehhez az eredményhez most komoly remeklésre lenne szükség.

A korábbi kiváló futballista,aki az Európa-bajnokság rajtja előtt öt nappal ünnepli 68. születésnapját minderre úgy emlékezett vissza, hogy „Magunk és a közvélemény is a második vagy a harmadik helyre várt bennünket, végül negyedikek lettünk. Ez komoly csalódást jelentett. Persze azért volt hozadéka az Európa-bajnokságnak, hiszen még abban az évben második helyen végeztünk az olimpián. Bár manapság lennének hasonló sikereink...“ 

Arra még csak ne is gondoljunk, hogy az Eb után továbbra is, az egyébként nem csak az utolsó magyar Eb-gól miatt (olimpiai ezüstérmes (1972), Eb-negyedik (1972), UEFA-kupa elődöntős (1972), BEK-döntős (1978), magyar és belga bajnok, Magyar Kupa-győztes) remek labdarúgó Kű Lajost kell arra kérnünk, hogy idézze fel mi történt a belgák ellen 1972-ben.

Éppen ezért szavazzanak, arra a kérdésre, hogy ki szerzi a magyar válogatott első gólját Franciaországban. És ne engedjünk a suttogóknak: szurkoljunk azért, hogy az első ne az utolsó is legyen egyben!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére