Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Benzema szerint politikai nyomás miatt maradt ki a francia keretbõl

888.hu

2016.06.01. 11:58

Pár nappal ezelőtt Éric Cantona, a francia labdarúgás egyik legendás támadója kritizálta a válogatott szövetségi kapitányát, Didier Deschampsot, mert véleménye szerint Karim Benzemát és Hatem Ben Afrát származásuk miatt nem jelölte a 23-as keretbe.

„Az biztos, hogy Benzemát és Ben Arfát a franciák legjobb játékosai között lehet emlegetni. Emellett azt is tudjuk, hogy mindketten Afrikából származnak. A kérdés tehát nyitott.”

- így szólt Cantona nyilatkozata az angol Guardiannak. Karim Benzema algériai, Ben Hafra pedig tunéziai felmenőkkel rendelkezik.

A Real Madrid sztárja is kinyilvánította véleményét az üggyel kapcsolatban. Véleménye szerint a politika irányította Deschamps döntését abban, hogy nem lehet a válogatottal az EB-n:

„Meghajolt a nyomásnak, amely Franciaország rasszista feléből nehezedett rá. Az országunkban a szélsőséges párt a legutóbbi két választáson egyaránt bejutott a második körbe, ezért nem tudom, vajon Deschamps ezt a döntést egyedül hozta-e meg, mert jól kijöttünk, mint ahogy az elnökkel és a többiekkel is. Ami a teljesítményemet illeti, nem értem, miért maradtam ki."

Kemény és bátor szavak. Ebben az esetben is marad egy nyitott kérdés: milyen következményekkel járhatnak? Az nyilvánvaló, hogy Benzema jó idényt futott a királyi gárdánál, nincs az a válogatott, amely ne örülne egy ilyen kvalitású csatárnak. Kivéve a francia!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére