Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brutális engedményeket adna az IMF a görögöknek

Sümeghi Lóránt

2016.05.17. 15:28

Az IMF azt javasolta múlt hét végén az eurózóna hitelezõinek, hogy ne szorongassák meg túlságosan a csõdközelben lévõ országot.

Az IMF azt javasolta múlt hét végén az eurózóna hitelezőinek, hogy ne szorongassák meg túlságosan a csődközelben lévő országot.

A nemzetközi valutaalap hitelezők felé irányított kérése alapján akár 2040-ig nem kell majd a görögöknek visszafizetniük az igényelt mentőcsomagra fizetendő kamatokat. Ráadásul 30 évre rögzíthetik az alacsonynak számító hitelek kamatlábát is. Elemzők szerint precedens nélküli kivételezés szemtanúi lehetünk.

Feltehetően az IMF ezzel azt szeretné elérni, hogy Görögország éves adósságszolgálata mindenképpen a GDP 15 százaléka alatt maradjon a következő években és a mentőcsomag törlesztései csak fokozatosan járjanak le 2080-ig.

A Wall Street Journal szerint a hosszú évtizedekre alacsonyan fixált kamatláb javaslata messze túlmegy azon, amit eddig az eurózóna kormányai hajlandók lettek volna engedményként adni a görögöknek, mindezt azért, hogy ezzel együtt az IMF-et is bent tarthassák a mentőcsomag felügyeletében.

A lépés logikusnak hangzik, hiszen a németek számára is rendkívül fontos, hogy a mentőcsomag hitelességét megőrizzék, ugyanis csak így tudnak erős kikényszerítést elérni hosszútávon a görögökkel szemben.

(Portfolio)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére