Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump szerint az ISIS már a spájzban van

888.hu

2016.05.16. 17:48

Donald Trump a republikánusok - vélelmezett - elnökjelöltje egy újabb, szeptember 11-hez hasonló terrortámadásra figyelmeztet, melyet a bevándorlók követhetnek el, az ISIS által finanszírozott mobiltelefonok segítségével.
WASHINGTON, 17:48

Donald Trump a republikánusok – vélelmezett – elnökjelöltje egy újabb, szeptember 11-hez hasonló terrortámadásra figyelmeztet, melyet a bevándorlók követhetnek el, az ISIS által finanszírozott mobiltelefonok segítségével.

Egy interjúban Trump arra a kérdésere válaszolva fejtette ki nézeteit, hogy valóban egy újabb terrortámadás kell-e ahhoz, hogy az amerikaiak "felébredjenek" és több figyelmet fordítsanak határaik megvédésére és a bevándorlás szabályozására.

Igen, azt gondolom, hogy igen. Rossz dolgok fognak történni, nagyon rossz dolgok. Olyan támadásokra kell számítanunk, amilyenekről nem is álmodtunk. Azok az emberek fognak minket megtámadni, akik az országunkba jönnek. Erről nincsenek kételyeim."

Trump szerint a menekültek egy része olyan mobillal lép be az ország területére, melynek hátlapján, vagy képernyőjén az ISIS zászlaja látható, ezért valószínűleg a terrorszervezet finanszírozza a készülékkel kapcsolatos kiadásokat.

Hogyan lehet az, hogy nincs pénzük eltartani magukat, de azért van mobiltelefonjuk? Ki fizeti a havi számlájukat?"

Trump kiemelte, hogy Hillary Clinton – a demokraták jelenleg vezető elnökjelöltjének – bevándorláspolitikája magában hordozza annak veszélyét, hogy sok szélsőséges érkezik az országba.

Clinton Szíriaiakat szeretne befogadni az országba – akikről azt sem tudjuk, hogy valóban szírek-e. Semmilyen információnk nincs róluk, mert nincsenek papírjaik."

Trump nem jelölt meg semmilyen forrást arra vonatkozóan, hogy honnan vannak az értesülései. Egyébként ha hivatalosan is megválasztják a republikánus párt elnökjelöltjének, akkor a hírszerzés vezetője hivatalosan is informálni fogja Trumpot az USA biztonságát fenyegető veszélyekről – ez egy régi hagyomány, amely szerint az elnökjelölteknek joga van hozzáférni ezekhez az információkhoz.

Trump és Nagy-Britannia

Az ingatlanmágnás szerint a britek nem járnának rosszul ha kilépnének az EU-ból, mert így külön szabadkereskedelmi megállapodást kötnének velük.

Trump arra utalt, hogy ha a júniusi népszavazáson Nagy-Britannia kilép az EU-ból, akkor az USA és az EU között megkötendő szabadkereskedelmi megállapodás a britekre nem fog vonatkozni; nekik külön kell majd megállapodniuk az Egyesült Államokkal.

Barack Obama elnök ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy ez katasztrófa lenne, mivel az új megegyezés megkötése és a külön alku miatt a tárgyalások akár 5-10 évig elhúzódhatnának, így a briteket óriási hátrány érné.

David Cameron brit miniszterelnök korábban élesen kritizálta Trumpot a muszlimokra tett megjegyzései miatt, melyek "ostobák, megosztók és elhibázottak".

Nem érdekelnek Cameron megjegyzései. Úgy tűnik nem lesz túl jó a kapcsolatunk. Ki tudja? Én örülnék ha jóban lennénk, de úgy tűnik, hogy ő nem látja át ezt a problémát. (A menekültkérdést és a muszlimellenességet – szerk.)"

Sadiq Khan is elküldte már melegebb éghajlatra Trumpot. A politikus erre így reagált:

Nem igazán érdekel a véleménye. Lássuk, hogy hogyan teljesít, lássuk, hogy jó ember-e. Amiket mondott, azok számomra sértő megjegyzések voltak és emlékezni fogok rájuk."

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére