Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszabadulnának az osztrák kancellártól

Bertha László

2016.05.08. 12:58

Egyre többen állítanák félre saját pártján belül az osztrák kancellárt, Werner Faymannt.
BÉCS, 12:58

Egyre többen állítanák félre saját pártján belül az osztrák kancellárt, Werner Faymannt.

Werner Faymann népszerűségét rendesen megtépázta a bevándorlási válság és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) rohamosan növekvő támogatottsága. A szocialista jelölt leszerepelését az államfőválasztáson az SPÖ-n belül is egyre többen Faymann nevéhez kötik, ami a párt majálisán egészen odáig fajult, hogy saját hívei is kifütyülték a kancellárt.

Bár Faymann korábban egyértelműen jelezte, hogy nem hajlandó lemondani, ellenlábasai nem adják fel, így már egy lehetséges utód kiválasztásán dolgoznak.

Az osztrák média beszámolói szerint a napokban több egyeztetés is folyt Faymann elmozdításáról, azonban az új kancellár személyét illetően még nem jutottak egyezségre a tartományi vezetők. A szocialisták túlnyomó része a bécsi polgármesterben, Michael Häuplben látják a „kompromisszumos jelöltet”, ő azonban nem biztos, hogy elvállalná a feladatot.

A „király lefejezése” egyelőre tehát elmaradt, a Faymann-ellenes hangok viszont még inkább felerősödhetnek, ha május 22-én az FPÖ jelöltjét, Norbert Hofert választják meg Ausztria új elnökévé.

A tervek szerint legkésőbb a párt őszi kongresszusán mozdíthatják el Werner Faymannt, a novemberi időpont ugyanakkor meglehetősen távolinak tűnik, így a pártban többen előrébb hoznák a kongresszus időpontját.

(OE24, Kleine Zeitung)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére