Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek is tartanak a törököktõl

Sümeghi Lóránt

2016.05.05. 10:58

Az unióban maradásért kampányoló brit kormányfõ tart attól, hogy a törökök felé tett félelmetes uniós gesztus csak megerõsíti majd a Brexit pártiakat.
LONDON, 10:58

Az unióban maradásért kampányoló brit kormányfő tart attól, hogy a törökök felé tett félelmetes uniós gesztus csak megerősíti majd a Brexit pártiakat.

A törökök vízummentességével kapcsolatos aggódó hangok egész Európát kezdik bejárni, és ez alól Nagy-Britannia sem kivétel. Ugyanis a közelgő unióval kapcsolatos brit népszavazás kimenetelét nagyban befolyásolhatja majd a törökökkel kötött brüsszeli megállapodás. 

Pontosan ettől tart David Cameron brit miniszterelnök is, aki jelenleg az unóban maradás mellett kampányol. A brit kormányfőre nézve a törökökkel kapcsolatos félelmetes brüsszeli felajánlás a legrosszabbkor jött, ugyanis a közvélemény kutatások szerint a brit lakosok is tartanak attól, hogy amint megkapják a törökök a vízummentességet, nagy számban fognak a vendégmunkások nyugat felé áramlani. Ezzel pedig nemcsak a társadalmi feszültségek nőhetnek, hanem a brit szociális rendszer is hatalmas pluszterhet lesz kénytelen elviselni.

Cameron pontosan ezért igyekszik elfeledtetni a szavazókkal azt, hogy Brüsszel mennyire is hibás ideológia és koncepció alapján próbálja kezelni a migránsáradatot:

ne engedjétek, hogy a törökök helyzete befolyásolja a döntéseteket."

Az uniós tagsággal kapcsolatos brit népszavazás június 23-án lesz megtartva, amelyben végre eldől, hogy Nagy-Britannia kilép-e, vagy benn marad az Európai Unióban. Amennyiben a kilépés mellett voksolnak a brit lakosok, számtalan kihívással kell majd szembenézniük. Ugyanis a skótok feltehetően benn szeretnének maradni, továbbá több általános kereskedelmi megállapodást is az alapoktól kezdve kellene újratárgyalnia a szigetországnak.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére