Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A csehek nem tervezik befizetni a migránsbírságot

888.hu

2016.05.03. 22:38

Csehország is elutasítja "menekültbírságot", amely szerint a be nem fogadott menekültek után, fejenként 250 ezer eurós büntetést kellene fizetnie azoknak az országoknak, akik elutasítják a kvóták ötletét.
PRÁGA, 22:38

Csehország is elutasítja "menekültbírságot", amely szerint a be nem fogadott menekültek után, fejenként 250 ezer eurós büntetést kellene fizetnie azoknak az országoknak, akik elutasítják a kvóták ötletét.

Az Európai Uniónak csak akkor szabad liberalizálnia vízumrendszerét Törökországgal, ha Ankara teljes mértékben teljesíti a menekültügyben kötött megállapodást"

- vélekedett Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden a Twitteren közölt bejegyzésében.

A kormányfő ugyanakkor elmondta, hogy Csehország továbbra is ellenzi a menekültek kvóták szerinti elosztását, s a menekültek befogadásának elutasítása esetében esetleg bevezetendő bármiféle büntetéseket is.

Az Európai Bizottság szerdán javasolni fogja, hogy menekültenként bírságjellegű "díjat" fizessenek azok az EU-tagországok, amelyek nem kívánnak befogadni más uniós tagországokból áttelepített menekülteket – erről a cseh közszolgálati rádió számolt be, miután a birtokába jutott egy dokumentum a tervezetről.

A brit Financial Times szerint a büntetés fejenként 250 ezer euró lehetne. Prágában úgy tudják, hogy az Európai Bizottság szerdán  "feltételesen" igent mond az EU-török vízummentességre.

Csehország tartósan ellenzi a migránsok elosztásának bármiféle kvótarendszerét.

"A cseh kormány elutasítja a kvótákat, akárcsak az elutasításuk miatti büntetéseket is"

– írta Bohuslav Sobotka a Twitteren.

A cseh belügyminiszter a nem hivatalos értesüléseket nem kívánta kommentálni, de kijelentette, hogy sem a kvótákat, sem az azzal kapcsolatos javaslatokat nem tartja a migrációs probléma megoldásának.

Amennyiben a nem hivatalos információk beigazolódnak, felhatalmazást fogok kérni a kormánytól, hogy felléphessek ellenük"

– jelentette ki Milan Chovanec, cseh belügyminiszter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére