Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre eldõlt Jon Snow sorsa

Horváth József György

2016.05.03. 17:18

Azok, akik panaszkodtak a Trónok harca évadnyitó lassúsága és relatíve eseménytelensége miatt, a második rész után feltehetõleg elégedetten csettintve álltak fel a tévéképernyõk elõl. Spoiler-rettegõk vigyázat! Elemzés következik.

A rajongókat leginkább foglalkoztató kérdésre is pont került, nem mondhatja senki, hogy húzzák az időt az írók. Nekik egyelőre hatalmas pacsi jár: mindenki tudja, hogy Martin még javában írja a hatodik könyvet, ezért amit a képernyőkön látunk szinte teljesen egészében az ő munkájukat dicséri. A hajtás után megmutatjuk ki mit nyilatkozott a tegnapi rész után.

Tegnap este végre eldőlt Jon Snow sorsa. Ha őszinték akarunk lenni, annyira nem lepődtünk meg a fejlemények láttán, hiszen a legvalószínűbb teória igazolódott be. Azt azért mindenképpen el kell ismerni, hogy a bennfentesek képesek voltak végig titokban tartani a rajongókat leginkább foglalkoztató kérdést. Kit Harington elmondta, hogy az általa játszott karakter minden eddiginél fontosabb szerepet kap majd az évadban. Ennek megfelelően nem volt egyszerű dolog elrejteni az igazságot a kíváncsi rajongók elől. Ehhez természetesen szükség volt mindenki hozzájárulására. Egyfelől szigorú szabályokat vezettek be a forgatáson (Jon nevét sem leírni, sem kiejteni nem lehetett), másfelől a stábtagok is tartottak magukat a hivatalos, “Jon Snow halott” állásponton.

David Nutter rendező például 2015 júliusában biztosította a hardcore fan Obama elnököt, hogy “Jon Snow halottabb a halottnál.” Augusztusban maga Harington erősítette meg az általa játszott karakter halálát. Októberben az Aryát (illetve Senkit) játszó Maisie Williams jelentette ki elég határozottan, hogy féltestvére halott. És még sorolhatnánk... Egy biztos, ennyi épp elegendő volt az érdeklődés folyamatos fenntartására.

Jon feltámadásával szemben Roose Bolton hirtelen halálára senki nem számított. A családi mészárlást egy pillanat alatt levezénylő Ramsay Boltont zseniálisan alakító Iwan Rheon szerint karaktere a lehető legegyszerűbb módon oldotta meg a felmerülő problémát, “hasonlóan ahhoz, ahogy diktátorok szokták rendezni a nézeteltéréseiket. Azaz kinyírnak mindenkit, aki az útjukba áll.”

A Ramsay útjában álló, Boltont alakító Michael McElhatton azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem lepődött meg, amikor először olvasta a scriptet. Elvégre a sorozat arról híres, hogy senki nincs biztonságban, minimum 10 szereplőtől kell búcsút vennünk évadonként. McElhatton szerint a Starkok ellen elkövetett árulása miatt biztos sokan örülnek a karakter halálának.

Mi innen üzenjük, hogy nekünk hiányozni fog az év apukája díjra csekély eséllyel pályázó Bolton nagyúr.

Végezetül nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Jon feltámadásával egyre valószínűbb, hogy Jon nem Ned fattya, hanem Lyanna Stark és Rhaeger Targaryen gyermeke. Ez pedig azt jelenti, hogy jogosan tart igényt a Vastrónra.

Ti mit gondoltok?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére