Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Tóth Dalma

2016.05.02. 08:38

Errõl írnak õk.
A Magyar Idők

címlapon a Visegrádi Négyek hatékony uniós érdekérvényesítéséről ír. Orbán Viktor a portugál Expresso lapnak adott interjújában kijelentette, hogy senki sem kényszerítheti Magyarországot arra, hogy migránsokat fogadjon be. A DK azért nem tartott majálist hétvégén, mert a pártnak 13-14 millió forint adóssága van. Az MSZP és a szakszervezetek  megtartották szokásos majálisukat, de kevesebb volt az érdeklődő. A köznevelési intézmények 131 milliárd, a felsőoktatási intézmények pedig 44 milliárd pluszforráshoz jutnak jövőre.

A Magyar Hírlap

Orbán Viktor a felcsúti vasút átadásánál megjegyezte, hogy az országot tovább kell építeni, nem szabad, hogy a cinikus hangok visszahúzzák az országot. Jelentős egészségügyi többletforrás kerülhet a jövő évi költségvetésbe.  A hétvégén a ligetben keménykedő ellenzéki beszédeknek lehettek fültanúi a kikapcsolódásra vágyó látogatók. Az igazi migránsáradat még csak most jöhet Líbia felől. 

 

A Magyar Nemzet

Az uniós támogatással épült kisvasutat szombaton avatta fel a miniszterelnök. Bár a DK nem tartott majálist, vasárnap a kisvasút elé feküdtek, ezért első útjukon fél órát késtek a szerelvények. A lap foglalkozik a Jobbik majálisán szóba került párton belüli feszültségekkel. A közelmúltban a magyar hatóságok a nemzetközi dohánymaffia második nagy kapacitású illegális cigarettagyárát számoltak fel, de így is milliárdokat keres a maffia az illegális üzleteknek köszönhetően.

A Népszabadság

címlapon a felcsúti vasút felavatásával foglalkozik. A tegnap átadott vasútvonal megnyitóján, azt mondta Orbán Viktor, hogy kultúrnemzet vagyunk és ahhoz hozzátartoznak a viták, de az országot tovább kell építeni. A lapban szó esik a vasárnapi pártmajálisokról is. A hétvégén 60-80 szocialista szimpatizáns tartott röpke 45 perces villámtüntetést az MNB előtt. A költségvetés tervezete szerint jövőre 5 százalékkal emelkedhet a minimálbér. Az Alternatíva Németországnak erőteljesen iszlámellenes programot fogadott el pártkongresszusán. 

 

A Népszava

A felcsúti vasút felavatásáról ír. Megemlítik, hogy néhány DK-s a sínekre feküdt a közlekedést akadályozva, de a rendőrök elvitték őket. A hétvégi majálisokról azt írják, hogy a baloldali pártok nem tudták megtölteni a Ligetet, kevesebb volt az érdeklődő. Irakban rendkívüli állapotot hirdettek a szombaton kialakult zavargások és merényletek miatt. Törökországban is összecsapások alakultak  ki, miután bombarobbantás miatt meghalt öt rendőr és letartóztatták az egyik betiltott kurd televízió vezetőjét. A Népszava is említést tesz a hétvégi MNB elleni villámtüntetésről. 

A Blikk

címlapon Lagzi Lajcsi szívműtétjével foglalkozik. Simicska Lajos már jobban van, a hétvégén kedvenc kézilabda- csapatának meccsén szurkolt. A magyarok fele pluszkeresetért szívesen vállalja a túlórát. Egy izraeli világutazót holtan találtak Tiszakécskén.  

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére