Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelnek már nem fájnak a schengeni korlátozások

Bertha László

2016.05.01. 14:58

A FAS szerint Brüsszel a schengeni belsõ határellenõrzés meghosszabbítását javasolja.
FRANKFURT, 14:58

A FAS szerint Brüsszel a schengeni belső határellenőrzés meghosszabbítását javasolja.

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) arról ír, hogy az Európai Bizottság javaslata alapján a május 12-én lejáró átmeneti intézkedéseket további hat hónappal, tehát november közepéig meg kellene hosszabbítani. A javaslat megfelel hat tagország (Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország és Svédország) kérésének, melyek a bevándorlási válság miatt több határszakaszon is visszaállították az ellenőrzést.

Ezen országok belügyminiszterei egy közös levelet is megfogalmaztak, melyben sürgetik a felhatalmazás megújítását; a levélben kiemelik, hogy a helyzet

szélsőségesen változékony, alakulása nehezen jelezhető előre, ráadásul aggodalomra ad okot a Földközi-tenger középső medencéjén keresztül vezető útvonal.”

A német lap szerint az EB javaslata csak azokat a határszakaszokat érinti, ahol már visszaállították az ellenőrzést. Ennek következtében Ausztriának más jogi alapra kell hivatkoznia, ha az ellenőrzést az olasz határon fekvő Brenner-hágóra is ki akarja terjeszteni. Az Európai Bizottság úgy véli, hogy az ellenőrzés szigorát a helyzet alakulásához kell igazítani, így ahol csak lehet, fel kell hagyni az intézkedéssel.

Thomas de Maiziere, a német belügyminiszter szombaton Berlinben tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon ugyan enyhült a helyzet, de a máshol alakuló fejlemények miatt továbbra is szükséges, hogy a tagállamok rugalmasan, a helyzet alakulásának megfelelően ellenőrizhessék határaikat.

(MTI, FAS)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére