Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megsértették a magyar légteret, azonnal lecsaptak a Gripenek

888.hu

2016.04.30. 16:38

A British Airways szabályt sértõ utasszállító repülõgépe miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A tájékoztatás szerint a Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgép a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással. A Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának a legmagasabb szintű riasztást rendelték el.

A magyar légierő készültségben lévő Gripenjei 12 óra 55 perckor szálltak fel, hogy a gép magyar légtérbe érkezésekor elfogják, azonosítsák a járatot, és biztosítsák áthaladását a magyar légtéren.

A légi közlekedési szabályokat megsértő Boeing utasszállító Magyarország légterében a Gripenek jelenlétét látva felvette a kapcsolatot a földi irányítással, majd elhagyta az ország légterét. A készenléti géppár 13 óra 21 perckor befejezte feladatát és leszállt - olvasható a minisztérium közleményében.

Amúgy meg Európaiak tízmillióit védi a magyar légierő. A magyar fegyveres légvédelmi készenléti alegység 4 Gripen vadászgéppel Litvániába, a Siauliai repülőtérre települt és onnan védte az európai légteret. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére