Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Bertha László

2016.04.27. 08:28

Errõl írnak õk.
A Magyar Idők

a címlapján hozza Medgyessy Péter nem mindennapi ajándékát, mellyel feleségét lepte meg 2010-ben. A volt szocialista miniszterelnök összesen 60 millió forintot utalt át feleségének, Medgyessyné Csaplár Katalinnak, az összeg „születésnapi ajándék” címen érkezett meg a feleség bankszámlájára. A lap beszámol az osztrák államfőválasztás utóéletéről is. Az FPÖ-s jelölt sikere miatt Werner Faymann kancellár leváltását követeli saját párttársa, Helmut Buchacher. A Magyar Idők ír még többek között a jövő évi költségvetésről, a kormány eddigi nyugdíjemeléseiről, illetve az új jegybanktörvényről.

A Magyar Hírlap

a jövő évi költségvetésről ír vezető hírként, melynek keretében százmilliárdos bérfejlesztés veszi kezdetét az egészségügyben, emellett pedig több forrás jut majd az oktatásra, a jóléti kiadásokra. A lap beszámol az Iszlám Állam legújabb fenyegetéséről: a svéd főváros, Stockholm lehet a terrorszervezet következő célpontja. A Magyar Hírlap ír az exjobbikos képviselő, Sz. István botrányáról. A pártból kizárt politikust 160 millió forint értékű pénzhamisítással vádolják.

A Magyar Nemzet

kevesebb kórházzal riogat, ami szerintük gazdaságosabb és előnyösebb is lenne, bár a változtatás alapvető gátjának tartják a hálapénz rendszerét, ami átszövi az egészségügyet. A lap ír a Pukli István által vezetett Tanítanék Mozgalomról, ami kaotikus könyvrendeléstől tart az idei tanévben. A jövő évi költségvetést „osztogatásként” említi a Magyar Nemzet. A lap beszámol Ákos új daláról is, mely a Helyreigazítás címet kapta, ezzel válaszolva az őt ért alaptalan vádakra és támadásokra, melyet a sajtó intézett felé.

A Népszabadság

címlapján Matolcsy György jegybankelnök környezetéhez köthető médiacsoportokról ír. A lap információi szerint a vs.hu-t alapító, és az Origot megvásárló New Wave médiacsoporthoz alapítványi és állami hitelek is folytak. Az Alstom-botrny kapcsán a Népszabadság megjegyzi, hogy Medgyessy Péter is elismeri, hogy 600 ezer eurót kapott cége a metrókocsilobbira. Szó mi szó, rendesen kísérti a múlt a szocialistákat.

A Népszava

kiemelt témája a Szent János Kórház fejlesztése, ami a lap szerint alapos csúszásban van. A Népszava a Magyar Nemzethez hasonló okfejtéssel ír a jövő évi költségvetésről, holott marxistaként itt lenne az ideje, hogy valaminek végre ők is örüljenek. A lap foglalkozik még a programdíjról, melyet a két legnagyobb kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 is kérhet már az új kormányrendelet értelmében.

A Blikk

Palik László új munkájáról ír címlapján: a műsorvezető főállású apa lesz. A bulvárlap beszámol Kozsó teaházáról is, amit zsaruk kutatták át a visszaélések miatt. A Blikk szerint belehalt egy asztalos a krumplifőzésbe Németországban. A 81 éves férfi lángolva szaladt ki az épületből, de a kórházban belehalt sérüléseibe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére