Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marine Le Pent kitiltanák Nagy-Britanniából

888.hu

2016.04.25. 12:58

Marine Le Pen, a szélsõjobboldal francia vezetõje a közelgõ angliai látogatásán a Brexit mellett fog kampányolni, ez azonban nem tetszik az elszakadáspártiaknak.
LONDON, 12:58

Marine Le Pen, a szélsőjobboldal francia vezetője a közelgő angliai látogatásán a Brexit mellett fog kampányolni, ez azonban nem tetszik az elszakadáspártiaknak.

Az egyesek szerint oroszok által is pénzelt francia Nemzeti Front vezetője azért támogatja a Brexitet, mert az remekül beleillik EU-szkeptikus politikájába: szerinte a britek kilépése beindítana egy dominó-effektust, amely végül ledöntené a lábáról az EU-t.

Le Pen látogatása még nem biztos, a hivatalos közlemények szerint "még átgondolja a dolgot".

Nem szeretnénk, hogy idejöjjön. A britek nem akarják, hogy ilyen politikai vezetők oktassák ki őket arról, hogy hogyan szavazzanak"

– nyilatkozta a kilépés mellett kardoskodó kampány vezetője, a munkáspárti képviselő, Gisela Stuart. Ennél azonban tovább is ment és levélben kérte a belügyminisztert, hogy tiltsa ki az országból Marine Le Pent. Mint írták a francia politikusnő nézetei "megosztóak és felháborítóak", az országban való tartózkodása pedig nem segíti a "közjó előmozdítását".

Gisela Stuart szerint Le Pen korábban, felháborító módon a francia muszlim közösséget a megszálló nácikhoz hasonlította. A belügyminiszter diplomatikusan annyit válaszolt az egész ügyre, hogy nem nyilatkozik konkrét esetek kapcsán.

A konzervatív, kormánypárti, euroszkeptikus tábor sem ért egyet azzal, hogy külföldi vezetők avatkozzanak be a kampányba: nem tartják kívánatosnak sem Obama, sem Le Pen részvételét. A UKIP vezetője, Nigel Farage szintén nem tartaná helyesnek, ha Le Pen kisasszony beavatkozna a kampányba, de szerinte a francia politikusnő Nagy-Britanniából való kitiltása nem lenne helyes döntés.

Marine Le Pen egy múlt heti román konferencián fejtette ki nézeteit a üggyel kapcsolatban:

A britek két hónap múlva szavaznak és ez az európai történelem fontos pillanata lesz. Remélem, hogy a franciáknak is lesz alkalmuk hasonló módon kifejezni a véleményüket."

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére