Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea megint fenyegeti a világbékét

888.hu

2016.04.24. 11:28

Észak-Korea minden valószínûség szerint tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát lõtt ki - közölte szombaton a dél-koreai hadsereg.
PHENJAN: 11:28

Észak-Korea minden valószínűség szerint tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát lőtt ki - közölte szombaton a dél-koreai hadsereg.

Természetesen nem lehet megítélni, hogy a kilövéssikeres volt-e, az is lehet, hogy a rakéta visszaesett a tengeralattjáróra, mert szinte semmit sem tudnak az illetékesek a rakétáról. A rakétakilövést Észak-Korea keleti partjától északkeletre érzékelték helyi idő szerint este fél hétkor.


Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy Phenjan már egy ideje kísérletezhet azzal, hogy vízről vagy víz alól indítható rakétát fejlesszen ki.

Biztonságpolitikai elemzők rámutattak, hogy rendkívül nyugtalanító, ha Észak-Korea ilyen technológia birtokába jutott, mert a víz alatti rakéták esetében a kilövés előkészületeit sokkal nehezebb idejekorán észlelni, mint a szárazföldi rakétáknál.

Észak-Korea január elején immár negyedik kísérleti atomrobbantását hajtotta végre, egy hónappal később pedig műholdat állított pályára ballisztikus rakétával. Emiatt a nemzetközi közösség minden korábbinál szigorúbb büntetőintézkedéseket rendelt el Phenjannal szemben. Ezt követően Phenjan többször lőtt ki rövid hatótávolságú rakétákat a tenger irányába.

(Reuters, MTI, CNN

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére