Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Elõd nem elég cuki Vonának?

Horváth József György

2016.04.20. 14:38

Vona állítólag megszabadulna a radikális elnökségi tagoktól. Na de mi lesz ha szakad a Jobbik? Vona úgy látszik mindent megtenne azért, hogy kiszorítsa a "kurucokat", akik kemény videóüzenettel vágtak vissza a szerintük "labanc" Haynaut éltetõ és aradi vértanúkat gyalázó pártelnöknek.

Az ATV értesülései szerint futótűzként terjed a jobbikosok között a Facebookon, hogy Vona Gábor négy alelnök-aspiránsnak is megtiltotta, hogy induljanak a párt közelgő tisztújításán. A párt alapszabálya lehetővé teszi az elnöki vétót.

"Ma megtörtént az, amit sosem gondoltam volna a Jobbik háza táján. Vona megparancsolta élve a vétó jogával Novák Elődnek, Apáti Istvánnak, Szávay Istvánnak hogy ne induljanak az alelnök jelölt választáson, …és megkérte Hegedűsnét, hogy ő sem induljon! Megtörtént a hídépítés… vágóhíd a radikálisoknak"

– írta Facebook oldalán tegnap este Szlávik Viktor, a Jobbik korábbi bátonyterenyei képviselőjelöltje, akinek posztját azóta több tucat párttársa megosztotta, ám a posztot mostanra kérésre eltávolították.

Az atv azt is kiderítette a párt egyik megyei elnökének segítségével, hogy a Jobbik nyilvánosság elől eltitkolt Alapszabályában valóban szerepel az elnöki vétó lehetősége, melynek értelmében Vona Gábor szabadon válogathat, hogy kikkel szeretne együtt dolgozni az elnökségben.

Vona a radikálisok elnökségből való kiszorításával a néppártosodást erőltetné.
Radikálisok helyére labancok

Érdekes hely lehet a Jobbik. Jobban hasonlít egy romantikus tinédzserklubra - ahol fakardokkal játsszák el a magyar történelem nagy pillanatait - mint egy valódi pártra. Politizálás helyett azon vitatkoznak ki az "igazi nagy magyar" kuruc és ki a Haynau-éltető labanc. A fakardokat azonban felváltották az airsoftok és a lőgyakorlatok, Vonának saját, kézi irányítással működtetett titkos akadémiája és katonai elitképzője is van, ami Attila Király Akadémia néven fut. Ehhez szorosan kapcsolódik a Farkasok nevezetű, lőfegyverekkel hadakozó "elit alakulat", ami elkanászodott tinikből, és katonaságtól eltanácsolt vagy katonai szolgálatra alkalmatlannak ítélt fiatalokból áll. (Inkább csajoznának...)

Az egyedül Vonához és nem a Jobbikhoz hű militarista egység fő katonai kiképzője egy muszlim vallású, Boszniában kiképzett, bombaszakértő volt magyar katona.

A néppártosodást sürgető Vonának egyre kellemetlenebb a radikális "kuruc" irány, akiket a Ripost információi szerint a pártelnök folyamatosan elnyomott vagy megfélemlített. Nem kaphatott teret a Jobbikban az, akinek nem tetszett Vona nagy muszlimbarátsága, a mohamedán vallás meglepő dicsőítése. Ez a szűkebb csoport (kurucok) azonban csendben készül egy Vona Gábor utáni korszakra, és "egy megtisztult Jobbikról gondolkodnak, keresik a legszűkebb pártvezetésben is azokat, akik titokban elégedetlenek a párt sokszor kétszínű és álszent politikájával".

A kurucok álszentségnek tartják a cukiságkampányt  is, és szívből megvetik a pártelnök Haynau-párti, Kossuthot, Petőfit gyalázó barátait"

- írja a Ripost.

A Vona-ellenes lázadók elleniskolájában, az Álmos király Akadémián sorra leleplezik a pártelnök ügyeskedését, és nyíltan magyarellenes provokátoroknak nevezik a Vona által pénzelt "farkasképző iskola” tanárait. Baranyi Tibort, a rektort és helyettesét, a Haynau tiszteletére nagy cikket író Horvát Róbertet (akinek lapjában rendszeresen publikál maga Vona Gábor is, aki egy antiszemita könyv előszavát is nagy lelkesedéssel jegyzi.) A hallgatóknak itt is lejátsszák azokat a titokban készült felvételeket melyeken a Vona-féle akadémia tanárai 1848 hőseit gyalázzák, nemegyszer alpári módon.

Az elleniskola, az Álmos Király Akadémia vezetője, Kubinyi Tamás közzétett egy videóüzenetet is, melyben színvallásra szólította fel Vona Gábort és társait, a Jobbikban megbújó Kossuth-gyalázó Habsburg-imádó labancokat:

Vajon megpuccsolják Vonát, vagy a pártelnök képes lesz leszámolni párton belüli ellenfeleivel, esetleg kettészakad a Jobbik? Ti mit gondoltok?

(atv, Ripost)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére