Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.04.20. 07:59

Sztrájkolnak a pedagógusok; az osztrákok Magyarországra toloncolják vissza a migránsokat; 500 halott Ecuadorban. A nap legfontosabb hírei.
Sztrájkolnak a pedagógusok

A pedagógusok sztrájkbizottsága reggel 8 órától hirdetett egész napos országos munkabeszüntetést és azt kérték, déli 12 órakor öt percre álljon meg az élet. Rétvári Bence államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a sztrájkmegállapodásban foglaltakat mindenkinek be kell tartania, nemcsak a kormánynak, hanem a sztrájkban résztvevő pedagógusoknak is. A megállapodásban azt rögzítették, hogy a gyerekeket fogadni kell, ellátásukat, felügyeletüket meg kell oldani.

Az osztrákok Magyarországra toloncolják vissza a migránsokat

A rendőrség adatai szerint Ausztria továbbra is küld vissza illegális migránsokat, akik Magyarországról léptek a területére. Az osztrákok azzal számolnak, hogy az eddiginél jóval több bevándorló érkezhet hozzájuk, ezért a Magyarországgal közös határszakaszon több helyen is kerítés építését tervezik. Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: a mélységi ellenőrzéseik során tavaly októbertől év végéig kilencvenhárom embert, január elsejétől április közepéig pedig 129 jogszerűtlenül Magyarországon tartózkodó személlyel szemben intézkedtek.

Több mint 500 halott Ecuadorban

Ötszázhuszonötre nőtt az ecuadori földrengés halálos áldozatainak a száma, de találtak három túlélőt is négy nappal a pusztító természeti katasztrófa után. A sérültek száma meghaladja a négyezret, és közel 230 embert eltűntként tartanak nyilván. Húszezernél többen vannak még ideiglenes menedékszállásokon. A helyi ügyészség szerint a halálos áldozatok között eddig 11 külföldit találtak, ők Kuba, Kolumbia, Dominika, Írország, Kanada és Nagy-Britannia állampolgárai. A hatóságok becslése szerint a természeti katasztrófa okozta károk hárommilliárd dollárra rúgnak. Ez az összeg Ecuador GDP-jének mintegy 3 százaléka. A károk helyreállítása több évig is eltarthat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére