Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gallóék nem engednek a sztrájkból

Bertha László

2016.04.18. 21:28

A Pedagógusok Szakszervezete szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, így mindenképp megtartják a szerdára tervezett sztrájkot.
BUDAPEST, 21:28

A Pedagógusok Szakszervezete szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, így mindenképp megtartják a szerdára tervezett sztrájkot.

Galló Istvánné a szakszervezet elnöke a hétfői egyeztetés után az M1-nek elmondta, hogy a sztrájkbizottság négypontos követelései közül a Klik átalakításával kapcsolatban történt előrelépés, de egyelőre a kötelező óraszámok rögzítéséről és a bérpótlékokról nem sikerült megegyezni.

Az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László szerint az egyeztetések a szerdai sztrájk után folytatódnak. A kormány pedig továbbra is azon van, hogy stabil háttere legyen az oktatás működésének és finanszírozásának. Ennek érdekében 2017-ben 100 milliárd forinttal növelik az állami fenntartó költségvetését, de más ágazatoknál, például az egészségügyi dolgozóknak is biztosítani szeretnék a béremelést – mondta Palkovics.

Az április 20-ai egész napos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg. Ennek tagja a Pedagógus Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, illetve a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet.

Gallóék azt kérik, hogy április 20-án délben öt percre országszerte „álljon le az élet”: ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Mindezzel azt szeretnék jelezni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, akkor semmi nem működik az országban.

(M1, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére