Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyúljon az Iskolai-zsebbe a tanszervásárláshoz!

Bertha László

2016.04.18. 23:59

Bár még messzinek tûnhet, a nyár végi beiskolázási láz lassan újra idõszerûvé válik. Annál is inkább, mert a szülõk rohamának elkerülése érdekében nem árt még idejében túlesni a procedúrán. Az elõrelátóknak különösen testhezálló az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai zsebe, illetve a papíralapú Iskolai Erzsébet-utalvány, hiszen az ilyen béren kívüli juttatásokkal már a tanév megkezdése elõtt két hónappal szabad a vásár.

Nem csupán tankönyvekre és taneszközökre, hanem irodaszerekre, de akár sportfelszerelésre és ruházati cikkekre is lehet költeni az Erzsébet-utalvány Plusz Iskolai zsebének, illetve az Iskolai Erzsébet-utalványnak a felhasználásával. A kedvezményezett termékek mellett az elfogadóhelyek köre is széles, így az elektronikus kártya és a papíralapú utalványok beváltása nem okoz komolyabb fejtörést.

Idén még nyugodt vizeken a cafeteria | Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, ahogyan az Erzsébet-utalvány Plusz kártya rendelése is zavartalan. Bár jövőre valószínűleg lesznek változások, 2016-ban még minden marad a régiben, vagyis az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártyák rendelése és feltöltése is folyamatos.

Mind az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai zsebét mind pedig az Iskolai Erzsébet-utalványt abból a célból hozták létre, hogy jelentősen megkönnyítsék a tanévkezdést az iskoláskorú gyermekek szülei számára. A korábban már bemutatott cafeteriaelemekhez hasonlóan ezeket is a munkáltató adhatja a munkavállalónak, vagyis hogy minél többek részesülhessenek ilyen juttatásban, ahhoz a munkaadókat is érdekeltté kellett tenni. Úgy látszik, ez sikerült, mára ugyanis az iskolai „családtag” számít a harmadik legnépszerűbbnek az Erzsébet-utalványcsaládon belül.

Talán nem csoda, hiszen az Iskolai zseb az Iskolai Erzsébet-utalványhoz hasonlóan a cafeteria-rendszeren belül, vagy akár önálló béren kívüli juttatásként is alkalmazható. Az előnyök oldalára írható az is, hogy az adóvonzata mindössze 34,51 százalék, ráadásul gyermekenként és szülőnként valamivel több mint 33 ezer forint adható így a munkavállalóknak éves szinten. Ez a minimálbér 30 százalékának felel meg. Persze e határ felett is adható Iskolai Erzsébet-utalvány, ebben az esetben viszont az adókulcs már magasabb. Fontos tudni azt is, hogy az apa és az anya külön-külön is jogosult erre a béren kívüli juttatásra, vagyis mindkét szülő igénybe veheti azt. Az Iskolai Erzsébet-utalvány a névértékénél is többet érhet, mivel az elfogadóhelyek számos kedvezménnyel honorálják a velük való vásárlásokat.

Az Erzsébet-utalvány Plusz Iskolai zsebbe, illetve az Iskolai Erzsébet-utalvány a tanév első napját (ez idén is szeptember 1-je lesz) megelőző 60. naptól már felhasználhatóvá válik és kibocsátás évének a végéig, vagyis december 31-ig elkölthető. Ez tehát azt is jelenti, hogy nem kell megvárni a nagy nyári rohamot a taneszközök bevásárlásának lebonyolításáért, hanem már jóval előtte, júliusban neki lehet vágni a beszerzőtúrának.

Szakmai partnerünk:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére