Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.04.18. 07:59

Csehország is szembemegy a kvótákkal; a Political Capital milliárdokért adott tanácsokat Gyurcsánynak; pusztító földrengés Ecuadorban. A nap legfontosabb hírei.
Csehország is szembemegy a kvótákkal

Amennyiben Brüsszel keresztülviszi a migránsok állandó kvóták szerinti elosztását az EU tagállami között, úgy Csehország is bírósághoz fordulhat védekezésül – mondta Bohuslav Sobotka, cseh miniszterelnök. Az Európai Bizottságnak nyárig kellene egy új javaslattal előállnia, az eddigi tervek pedig a kvótás rendszerrel számolnak. Sobotka szerint ez a megoldás nem jó, hiszen lényegében ösztönzi az illegális bevándorlást Európába. A cseh miniszterelnök elmondta, hogy a visegrádi négyeknél egy szélesebb koalícióra lenne szükség a kvóták elleni fellépésre, amelyben akár Franciaország is partner lehet.

Gyurcsány és a PC

A 2010 után még megtalálható szerződések tükrében 2006 és 2010 között a Gyurcsány-Bajnai-kormányok összesen közel 27 milliárd forint értékben adtak közvélemény-kutatási, kommunikációs és tanulmánykészítési megbízásokat. Ebből hat kiemelt magyar cégre több mint 3,5 milliárd forintnyi szerződés jutott. A Magyar Idők értesülései szerint volt olyan tanulmány, amiért kétszer is fizettek. A legtöbb tanulmány jelenleg azért elérhetetlen, mert a szocialisták a legtöbb esetben megsemmisítették őket.

Pusztító földrengés Ecuadorban

Legkevesebb 272 halálos áldozatot követelt a pusztító erejű, 7,8-es fokozatú földrengés Ecuadorban, a sérültek száma pedig meghaladja a 2060-at. Az ecuadori elnök nyilatkozata szerint az anyagi károk mértéke nem nagy, legalábbis ahhoz képest, amilyen lehetett volna, de a földrengés szörnyű csapást mért az országra, az elmúlt 67 év legnagyobb tragédiáját okozta. A Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földmozgás a legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékét érintette, de szerte az országban érezni lehetett. A kormány mintegy 13,5 ezer biztonsági dolgozót mozgósított a közrend fenntartására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére