Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csehország sem kér a kötelezõ kvótákból

Bertha László

2016.04.17. 18:08

Amennyiben Brüsszel keresztülviszi a migránsok állandó kvóták szerinti elosztását az EU tagállami között, úgy Csehország is bírósághoz fordulhat védekezésül - mondta a miniszterelnök, Bohuslav Sobotka.
PRÁGA, 18:08

Amennyiben Brüsszel keresztülviszi a migránsok állandó kvóták szerinti elosztását az EU tagállami között, úgy Csehország is bírósághoz fordulhat védekezésül – mondta a miniszterelnök, Bohuslav Sobotka.

A cseh miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy az állandó kvótarendszer bevezetését több más uniós tagállammal sikerül megakadályozni. Ha azonban ez még sem sikerülne, akkor egyetlen lépést sem hajlandó kizárni Sobotka:

Előre nem zárhatok ki semmiféle reakciót.”

Korábban Csehország elutasította azt a felvetést, hogy csatlakozzon ahhoz a beadványhoz, amivel Magyarország és Szlovákia az Európai Bírósághoz fordult, hogy megakadályozza a kötelező kvótákkal kapcsolatos tavalyi brüsszeli döntést.

Az Európai Bizottságnak nyárig kellene egy új javaslattal előállnia, az eddigi tervek pedig a kvótás rendszerrel számolnak. Bohuslav Sobotka szerint ez a megoldás nem jó, hiszen lényegében ösztönzi az illegális bevándorlást Európába. A cseh miniszterelnök elmondta, hogy a visegrádi négyeknél egy szélesebb koalícióra lenne szükség a kvóták elleni fellépésre, amelyben akár Franciaország is partner lehet.

Sobotoka a kvótarendszer működőképtelenségére hozta fel példaként, hogy Csehország egy humanitárius projekt keretében befogadott 150 iraki keresztényt, de többségük úgy döntött, hogy nem elégszik meg a közép-európai országgal, ezért Németországba távoztak, ahol szerintük jobbak az életkörülmények, valamint rokonaik is vannak ott.

(MTI)


  • Orbán Viktor uniós akciótervet hirdetett
  • Ez Orbán Viktor 10 pontos akcióterve a bevándorlás megfékezésére

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére