Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így harcolnak a németek az ISIS ellen

Tóth Dalma

2016.04.15. 18:08

Egy német városnak elege lett az Iszlám Államból, ezért a "tettek mezejére" lépett.
MARBURG, 18:08
Egy német város megtiltotta az autósoknak, hogy olyan rendszámtáblájuk legyen, amelyen az áll, hogy „IS”.

 

Valakinek az „IS” az angolban csak az egyes számot jelenti, de az elmúlt időszakban egyre gyakrabban asszociálunk valami másra. Angolul az IS ugyanis az Islamic State, tehát az Iszlám Állam rövidítése, amiből egy német városnak most elege lett.

A Hessenben található Marburg városa úgy döntött, hogy megtiltja az IS betűkombináció rendszámtáblákon történő használatát. A döntés az Iszlám Állam miatt született; a város így próbál harcolni a brutális terrorszervezet ellen.

A hatóságok nem akarnak lehetőséget adni az ISIS szimpatizánsainak arra, hogy ezáltal kifejezhessék támogatásukat a szervezet mellett. Más város egyelőre még nem követte a példát.

Az, hogy betűkombinációkat tiltanak meg rendszámtáblákon, nem új keletű Németországban.

Az ország például azon fáradozik, hogy a neonácik se kommunikálhassanak egymással efféle titkos üzenetekkel, ezért a következő kombinációkat tiltják: HJ (Hitler Jugend),  KZ (koncentrációs tábor), valamint az SA és az SS is tiltott országszerte.

Azonban amelyik rendszámtáblán HH jelzést látunk, nem feltétlen azt jelenti, hogy Heil Hitler, mivel Hansestadt Hamburg is lehet, ami Hanza kereskedelmi hálózatát szimbolizálja.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére