Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terroristákat fogtak el Németországban

Tóth Dalma

2016.04.13. 21:48

A németországi Ulmban õrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet három feltételezett szimpatizánsát.
ULM, 21:48

A németországi Ulmban őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet három feltételezett szimpatizánsát.

A 20 és 25 év közötti fiatalembereket azzal gyanúsítják, hogy pénzt juttattak el a dzsihadista szervezetnek. A hatóságok már régóta figyelték őket. Azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a városban Koránokat osztogattak a járókelőknek. Az őrizetbe vett fiatalok közül kettő török egy pedig német állampolgár. A hatóságok  intenzív nyomozás után vették őket őrizetbe. A megfigyelés célja az volt, hogy kiderítsék, hogy a fiatalok készülnek e terrorcselekményre,  vagy arra, hogy Szíriába utazzanak és bekapcsolódjanak az Iszlám Állam fegyveres akcióiba.

A német Stuttgarter Zeitung című lap szerint a párizsi merényletek legfőbb gyanúsítottja, a Brüsszelben elfogott Salah Abdeslam is tavaly október elején Ulmban járt. A helyi rendőrség szerint azért, hogy több a menekültekkel beszivárgott szíriai férfit hamis útlevelekkel elszállítson. Egyikük Mounir Ahmed Alaaj lehet, akit Salah Abdeslammal együtt fogtak el.

A lap szerint Ulm már régóta a radikális iszlamisták fellegvára.
 

Itt alakult például az úgynevezett Sauerland-csoport, amelyet Fritz Gelowitz, egy muzulmán vallású német szervezett azzal a céllal, hogy merényleteket kövessenek el németországi amerikai létesítmények ellen. A csoportot a német hatóságok 2007-ben leleplezték és felszámolták.

Németországból eddig nagyjából 800-an távoztak Szíriába vagy Észak-Irakba, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz vagy más terrorszervezethez. Nagyjából minden harmadik terrorista visszatért Németországba. A hatóságok 70-re teszik azoknak a számát, akik katonai képzettséggel vagy harci tapasztalattal érkeztek vissza.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére