Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.04.13. 07:59

A KDNP meghátrált; kínozzák a migránsokat Bulgáriában; razzia a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodánál. A nap legfontosabb hírei a Három nyolcason.
A KDNP meghátrált

Az Országgyűlés kedden megszavazta a kormány javaslatát, hogy vonják vissza a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényt. A KDNP a szavazáson tartózkodott, Harrach Péter frakcióvezető pedig nemmel szavazott. A kereszténydemokraták megértették a kormány szándékát, de fenntartják véleményüket, hogy a munkavállalóknak jár a szabad vasárnap  ezért tartózkodtak, amit ők egy udvarias nemnek szántak. Egyelőre nem tartják időszerűnek, hogy népszavazást tartsanak a kérdésről. Addig is bíznak benne, hogy legalább a kiskereskedelmi dolgozók napirenden tartják a kérdést valamilyen formában.

Kínozzák a migránsokat Bulgáriában

Óriási felháborodást keltett Bulgáriában egy amatőr felvétel, melyen civilek őriznek megkötözött migránsokat. A felvételen pedig három Törökország felől érkező, földre taszított migráns látható, akik összekötött kézzel fekszenek az őket őrző, önbíráskodó civilek mellett. Bojko Boriszov miniszterelnök eleinte dicsérte azokat az önvédelmi csoportokat, amelyek a határ mentén alakultak. Később a jogvédő szervezetek tiltakozásának hatására visszakozott. A bolgár hatóságok kedden letartóztattak a videót készítő férfit.

Razzia a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodánál

Razziát tartott a panamai ügyészség kedden a Mossack Fonseca ügyvédi irodánál. Indoklása szerint pénzmosásra és terrorizmus pénzelésére kerestek bizonyítékokat. Ettől az ügyvédi irodából szivárgott ki bő egy hete több százezer offshore céggel, dúsgazdag nemzetközi ügyféllel kapcsolatos adat. Az iroda tagadja, hogy bármiféle törvénytelenséget követett volna el, állítása szerint csakis offshore-számlák vezetésével foglalkozott, azzal nem, hogy kliensei mire használják pénzüket. A panamai ügyészség egyelőre nem rukkolt ki kutatási eredménnyel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére