Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kölni erõszak: felsõbb utasításra hallgatták el

Bertha László

2016.04.06. 18:08

Az Express címû német lap szerint a tartományi belügyminisztérium kérésére próbálták meg eltussolni a Kölnben történt szexuális támadásokat, melyeket bevándorlók követtek el.
KÖLN, 18:08

Az Express című német lap szerint a tartományi belügyminisztérium kérésére próbálták meg eltussolni a Kölnben történt szexuális támadásokat, melyeket bevándorlók követtek el.

A lap szerint a tartományi rendőrségtől szóltak le Kölnbe, hogy vonják vissza a rendőri szervek tájékoztatására szánt közleményt, ami szerint éjjel egy 40-50 fős, külföldi férfiakból álló banda nemi erőszak, szexuális zaklatás, rablás és lopás bűncselekményét követte el legkevesebb 11 fiatal nő ellen.

A tartományi rendőrség kérte, hogy töröljék a közleményt, vagy legalább hagyják ki a nemi erőszak kifejezést.

Az Express szerint mindezt feljegyzések és e-mail is bizonyítják. A kölni rendőrkapitányság két szolgálatvezetője is arról számolt be, hogy újév napján délután fél 2 körül telefonált a tartományi rendőri szervek központjának egy munkatársa az ügyben. Kérését azzal indokolta, hogy a közlemény visszavonása, illetve a támadások ártalmatlan színben való feltüntetése a tartományi „belügyminisztérium kívánsága”.

A tárca szerint mindez valótlan, ugyanis ők csak a „tényállás bemutatásáról, a bűncselekmények típusok szerinti besorolásáról” egyeztettek, valamint a lehetséges rendőri intézkedésekről – kérdés, hogy ez miért került napokba.

A tartományban ellenzékben lévő CDU a szocialista belügyminiszter, Ralf Jäger azonnali lemondását követelte. A CDU szerint az Express cikke révén bebizonyosodott, hogy az SPD politikusa által vezetett tárca felügyelete alatt dolgozó magas beosztású személyek megpróbálták ártalmatlan színben feltüntetni a szilveszteri támadásokat, Ralf Jäger pedig ezt nem tudta megakadályozni, sőt az is lehet, hogy eltűrte. Mindez azt jelenti, hogy nem alkalmas a minisztérium vezetésére.

A kölni rendőrkapitányságon a szilveszterkor történtek feltárására létrehozott nyomozócsoport március végéig 1527 bejelentett bűncselekménnyel foglalkozott, köztük 529 szexuális bűncselekménnyel. Az áldozatok száma 1218, közülük 626-an szexuális bűncselekményt szenvedtek el.

(Express, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére