Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2016.04.05. 19:59

Egyre nagyobb a Panama-botrány; az MSZP újra beadja kérdését az NVI-nek; holnap kivégezzük az IMF hitelt. A nap legfontosabb hírei a Három nyolcason.
Tovább szélesedik a panamai offshore-botrány

Felfüggesztette párttagságát Boldvai László, a panamai offshore botrányban érintett szocialista politikus. A korábbi MSZP-s képviselő vizsgálat elé áll. Mindeközben Petro Porosenko ukrán elnök korrupciós ügyeit máris vizsgálják. Az ukrán pénzügyi felügyelet ellenőrzi, valóban vannak-e offshore vállalatai az elnöknek. Egy korrupcióellenes civil szervezetet is érint a botrány. Nemrég kiderült, hogy a Transparency International chilei vezetőjéhez legalább 5 offshore cég is köthető. Már egy uniós biztosról, a FIFA etikai bizottságának egy tagjáról, Vlagyimir Putyinról és egy ex-fideszesről is kiderült, hogy  az adóhatóságok által elérhetetlen offshore cégekben parkoltatja vagyonát. 

Az MSZP újra beadja kérdését az NVI-nek

Szerdán reggel hatkor nyit a Nemzeti Választási Iroda. Nyakó István és az MSZP újra megpróbálják beadni népszavazási kérdésüket a vasárnapi boltzárról. Ám, hogy beadványuk érvényes legyen, még meg kell várniuk a Kúria vasárnapi zárva tartással kapcsolatos döntését. Az MSZP politikusai hétfő óta várakoznak a választási iroda előtt, és virágültetéssel ütik el az idejüket.

Holnap kivégezzük az IMF hitelt

Holnap, 2016. április 06-án Magyarország visszafizeti a 2008 őszén az IMF-től és az EU-tól kapott hitelcsomag utolsó részletét is. Ezzel lezárul az eladósodott Magyarország egyik korszaka. 2012-ben 3,3 milliárd eurót fizetett vissza az ország az IMF-nek. Majd az rország legnagyobb törlesztését hajtottuk végre akkor, amikor 2013-ban teljes fennmaradó összeg nagy részét kifizettük, így 2016-ra már csak 1,5 milliárdnyi IMF adósságunk maradt. Ezt holnap rendezzük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére