Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kivételeznek a muszlimokkal Svájcban

Sümeghi Lóránt

2016.04.05. 08:58

Hatalmas felháborodást váltott ki Svájcban az a döntés, miszerint egy bázeli, állami iskolában nem kötelesek a muzulmán diákok tanáraik kezét megrázni, amennyiben azok nõk.
BÁZEL, 8:58

Hatalmas felháborodást váltott ki Svájcban az a döntés, miszerint egy bázeli, állami iskolában nem kötelesek a muzulmán diákok tanáraik kezét megrázni, amennyiben azok nők. 

A svájci kultúráért és oktatásért felelős miniszter, Felix Mueri szerint a felháborodás művi, ugyanis szerinte e gesztus csupán a nyitottságát tükrözi a svájci kultúrának. Azonban mind a diákok, mind pedig a svájci lakosok egyöntetűen azon a véleményen vannak, hogy egy szekuláris intézménybe feleslegesen engedik be az idegen kulturális és vallásos szokásokat, miközben egyéb vallásoknak nem biztosítanak teret.

A bázeli önkormányzat álláspontja szerint nem ért egyet azzal, hogy a tanárnőket egyfajta lealacsonyított szokásjoggal illetik a muzulmán diákok, azonban a hivatalos tájékoztatásuk szerint nem fogják megakadályozni a döntés gyakorlását.

Mindenképpen árnyalja az ügyet, hogy a svájci iszlám közösség szerint a döntés eltúlzott, hiszen számtalan olyan iszlám ország van, ahol bizonyos körülmények között létrejöhet két ellentétes nemű ember között egy kézfogás, amely nem sérti a vallási előírásokat.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére