Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a világ legnagyobb netes adatkiszivárogtatása

888.hu

2016.04.04. 22:30

50 millió török személyes adatait szivárogtatták ki az interneten.
ANKARA, 22:40

50 millió török személyes adatait szivárogtatták ki az interneten.

Hackerek mintegy 50 millió török állampolgár személyes adatait szivárogtatták ki interneten - jelentette az AP amerikai hírügynökség hétfő este. Ha a világhálóra kihelyezett adatok valódinak bizonyulnak, akkor ez az egyik legnagyobb szabású netes adatkiszivárogtatás.

Az AP hírügynökség tíz ember esetében ellenőrizte a kiszivárogtatott információk hitelességét, nyolc személynél az adatok valódinak bizonyultak.

Az említett adatbázis 49 millió 611 ezer 709 bejegyzés tartalmaz, mindegyik egy-egy személynek a magánjellegű adatait tartalmazza, veszélyeztetve ezáltal az érintetteket, lehetőséget teremtve személyazonossági adataikkal való visszaélésekre és egyéb csalásokra.

A bizalmas információkat megjelentető internetes címen olyan izlandi társaság található, amely éppen az effajta kiszivárogtatásokra specializálódott.

Tavaly például összesen 22,1 millió jelenlegi és volt amerikai szövetségi alkalmazott adatait lopták el hackerek az amerikai kormány személyzeti hivatalától, ez a bűncselekmény tehát az Egyesült Államok lakosságának közel 7 százalékát sújtotta.
 

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére