Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kellemetlen meglepetés: ikszeltünk Kanadával

888.hu

2016.04.04. 18:48

Ha nem is könnyû, de mégis sima meccsben reménykedtünk a trieszti férfi vízilabda olimpiai selejtezõ második napján Kanadával szemben. Ehhez képest óriási meglepetés, hogy a magyar válogatott 14-14-es döntetlent játszott a juharlevelesekkel.

Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta a 888.hu-nak pár nappal a trieszti olimpiai selejtező előtt, hogy csapatunk 4-5 góllal bármelyik ellenfélnél jobb, de nagyon oda kell figyelni, különben meglepetés érhet minket. Sajnos, ezzel a meglepetéssel már a torna második napján szembesülhettünk, miután a nem rossz, de nem is kifejezetten combos kanadai válogatottal 14-14-es döntetlent játszottunk. Pedig nem úgy indult a meccs, hogy izgulni valónk lesz.

Az első negyed felére Varga Dávid vezérletével 4-1-es előnyre tett szert a magyar-válogatott és a játék képe alapján joggal várhattuk a hasonló folytatást. Ekkor erősen megzavarhatta a fiúkat, hogy a furcsa felfogásban fújó sípmesterek 3 egymást követő támadásunknál is kontrát fújtak, Kanada pedig a negyed végére feljött 4-3-ra.

A rövid pihenő sem tett jót Háraiéknak, döbbenten tapasztalhattuk, hogy az ellenfél átvette a vezetést 5-4-re. 4-0-ás rohanás a magyar válogatott ellen? Erre még a szerbek is csettintenének. Szerencsére észbe kaptak a magyarok és 7-5-re elléptek, de az észak-amerikaiak tapadtak, mint a pióca, a félidőre még mindig csak 8-7 volt az előnyünk.

Normál esetben azt vártuk, hogy vajon mikor fognak már elfáradni, mikor lépnek el annyira Benedek fiai, hogy fellélegezhessünk? Erről nem lehetett beszélni, de a 13-11-es eredmény az utolsó etap előtt megnyugtatónak tűnt. Főként úgy, hogy bő egy perccel a vége előtt még mindig 2 gól volt a két csapat között. Ennek a megtartása rutin munka egy ilyen tapasztalt csapatnak, főként egy olyan válogatott ellen, mint a kanadai – gondoltuk...

Ehhez képest kikerekedett szemmel kellett néznünk, hogy mi zajlik az utolsó percben. A kanadaiak először dobtak egy szép gólt, majd 17 másodperccel a vége előtt kaptak egy előnyt, amelyet szinte pillanatok alatt kihasználtak. 14-14!!!

A kanadaiak végső győzelmében a játékvezetők szerepe sem volt elhanyagolható; az utolsó támadásuk előtt furcsa körülmények között vették el tőlünk a labdát, ellenfelünk fel sem ért még a támadással, de máris kiszórták egy játékosunkat – meg sem lehetett állapítani, hogy mi volt a kiállítás oka –, Kanada pedig kihasználta ezt.

Ezzel persze nem lehet felmenteni a fiúkat. Ezt a mérkőzést kötelező lett volna hozni. Nincs még veszve semmi, a döntetlen ellenére még simán lehet csoportelső a magyar csapat, de nagyon kár ezért az összecsapásért, mert azt jelzi, hogy valami nincs teljesen rendben.

Kanadától nem szabad 14 gólt kapni, és egy olyan válogatottnak, amely még az olimpián is az esélyesek között számon tartott – persze oda még ki kell jutni – kötelező alkalmazkodnia a bírói felfogáshoz, legyen az bármilyen botrányos is.

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, második nap:

Magyarország-Kanada 14-14 (4-3; 4-4; 5-4; 1-3)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére