Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vejnemöjnen utódai a Barba Negrában: Amorphis koncertajánló

888.hu

2016.04.04. 11:40

Április 5-én a végtelenül színes zenét játszó finn banda, az Amorphis lép a Barba Negra színpadára. Aki dögös, de olykor mégis gyengéd, mítikus muzsikára vágyik, annak érdemes megnézni és hallgatni a koncertet.

Komoly metamorfózisokon ment keresztül az Amorphis, 25 éves fennállása folyamán. Az első időszakban a Death/Doom metál műfaját részesítették előnyben, aztán szépen fokozatosan elmentek a progresszív vonal irányába, de a maguk egészen sajátos módján.

A sajátosságot pedig a gyökerekben kell keresni. Az együttes szövegeinek kedvenc témája a finn nemzeti eposz, a Kalevala, és talán ennek is betudhatóan rengeteg folkos elemet rejt a zenéjük. Mintha tényleg az eposz központi hősének, táltos, varázslójának, énekesének, Vejnemöjnennek az utódai lennének.

A metál világában meglepő hangszerekhez is nyúlnak, mint például furulya, vagy szaxofon. Bátor, kísérletező zenészekről beszélünk, minek következtében a hangszerelés is meghökkentő olykor. Egészen egyedi hangzása van az Amorphisnak.

A mostani koncert apropója a tavaly szeptemberben megjelent Under the Red Cloud című anyag, amely már 12. a sorban. Igen termékeny bandáról beszélhetünk.

A kritikusok kedvezően fogadták az új lemezt, többek szerint az együttes eddigi legjobb albuma. Az egyik legegységesebb a tizenkettőből. Mára már csak nagyon finoman érzékelhető a doom-os időszak a banda zenéjében, de a folk metál alapjai illetve a mesterien kimunkált progresszív vonulat erőteljes.

Minőségi zene, amelyet kár lenne kihagyni élőben!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére