Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre népszerûbb a Határtalanul! program

Tóth Dalma

2016.04.04. 10:18

Egyre nagyobb népszerûségnek örvend a hazai iskolások körében a Határtalanul! tanulmányi kirándulási program.

A kiemelt célcsoportnak számító 7. osztályososoknál évről évre egyre nő a résztvevők száma

– árulta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Három évvel ezelőtt még 9 500 hetedikes vett részt a programban, azonban 2016-ban már több mint 28 600 lesz a számuk, ez két és félszeres növekedést jelent.  A program népszerű a középiskolások körében is; a középiskolai osztályukkal kirándulók száma közel tízezer főt tesz ki.

A cél, hogy minél több diáknak biztosítsanak lehetőséget arra, hogy külhoni magyar közösséggel találkozzanak.  Az úti célok között szerepel például Erdély és Felvidék is.  

A program lehetőséget kínál arra is, hogy a 9. évfolyamos gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai osztályok egy közösen megvalósítandó projekt keretében együttműködjenek egy hasonló életkorú, határon túli magyar gyerekekből álló osztállyal.A magyar nemzet határokon átnyúló összetartozása szempontjából lényeges közjogi eszköz a külhoni magyarok részére adott kedvezményes honosítás és a választójog lehetősége, de a közösségépítés fontosságáról sem szabad megfeledkezni – fogalmazott Rétvári Bence.

2010 óta több mint 100 ezer gyerek vett részt a Határtalanul! programban. A program az anyaország és a külhoni magyar fiatalok közötti kapcsolat- és közösségépítést segíti elő.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére