Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napokon belül indul a migránslottó

888.hu

2016.03.30. 19:39

Teljes a bizonytalanság az EU-Törökország paktum kivitelezésének részleteit illetõen. Sem a törökök, sem a németek nem tudnak válaszolni olyan alapvetõ kérdésekre, hogy mi alapján választják ki az Európába visszaküldött menekülteket és hova fogják elszállásolni õket.
DIKILI, TÖRÖKORSZÁG, 19:38

Teljes a bizonytalanság az EU-Törökország paktum kivitelezésének részleteit illetően. Sem a törökök, sem a németek nem tudnak válaszolni olyan alapvető kérdésekre, hogy mi alapján választják ki az Európába visszaküldött menekülteket és hova fogják elszállásolni őket.

Öt nap múlva elkezdik visszaszállítani a migránsokat Görögországból Törökországba. A szállítás módjáról és az elszállásolás helyéről még nem sikerült megállapodniuk a török hatóságoknak a különböző települések önkormányzataival.

Az EU-Törökország paktum keretében a felek megegyeztek abban, hogy aki illegálisan kelt át Görögországba az Anatóliai-félszigetről, azt visszaviszik és cserébe az EU befogad török táborokban levő szíriai menekülteket. Ehhez pénzügyi segítséget kap a török fél, valamint idővel vízummentességet Európába és új fejezetek nyílhatnak meg a csatlakozási tárgyalások kapcsán. A menekültek visszaküldése április 4-én kezdődik és az akció célja, hogy ellehetetlenítse az embercsempészek tevékenységét és megállítsa a migránsok áradatát.

Az első Görögországból visszaküldött csoportokat a szigetekről, például Leszboszról fogják útnak indítani az Égei-tenger partján fekvő Dikili-be, hajók segítségével. Azt, hogy a migránsok itt maradhatnak-e hosszú távon, még nem tudta megmondani a török hatóság.

Aggódunk amiatt, hogy a régió infrastruktúrája nem eléggé kiépített ilyen nagyszámú menekült befogadására. A hatóságok nem mondanak nekünk semmit, csupán a pletykákból tájékozódunk"

– mondta Dikili polgármestere, Musztafa Toszun, akit a Reuters riportere hívott fel telefonon.

A régió kormányzója szerint a menekülteket összeírják egy regisztrációs központban, majd Izmirbe szállítják. A török Vörös Félhold segélyszervezet a kormány felkérésére egy 5000 fő befogadására alkalmas tábort épít fel Izmir határában, azonban ez április 4-ére nem készül el.

A hatóságok szerint a szíriai menekültek elhagyhatják a táborokat, ha szeretnék. Amennyiben van rokonuk, vagy van hol lakniuk, nem kötelezhetik őket a maradásra. Ha egy migráns tud magáról gondoskodni, akkor szabadon kell engedniük.

A menekültcsere keretében a jövő héten érkezik meg Németországba a törökországi szír migránsok első, 40 fős csoportja. A részletek azonban még nem tisztázottak.

Azokat, akik nem kaphatnak menekültstátuszt az EU-ban vagy Törökországban, visszatoloncolják abba az országba, ahonnan elindultak.

Az ide-oda küldözgetés embertelensége ismét kiverte a biztosítékot az Amnesty International-nél, mert szerintük az eljárás során nem veszik figyelembe az alapvető emberi jogokat.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére