Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mérsékelték a magyarországi terrorkészültségi fokozatot

Sümeghi Lóránt

2016.03.29. 14:58

Pintér Sándor belügyminiszter kedden 13 órától módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, jelenleg a hármas (közepes) fokozat van érvényben.

Magyarországon a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggésben korábban a hármas készültség volt érvényben, ezt emelték kettes fokozatra múlt kedden, brüsszeli merényletsorozat után.

Az egy héttel ezelőtti, kedd reggeli terrortámadások következtében a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar állampolgár. A támadásokat a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára. 

Akkor Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta, hogy

ez a fokozat addig marad érvényben, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban." 

Múlt héten az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságát is tájékoztatták az elrendelt intézkedésekről. A testületek tagjai egybehangzóan indokoltnak találták a terrorkészültségi fokozat megemelését.

A Magyar Közlönyben múlt év november 20-án jelent meg az új terrorkészültségi szabályozás. A korábban A, B, C, D betűkkel jelölt fokozatokat számokkal váltották fel. A négyes az alacsony fokozat, a legmagasabb, kritikus az egyes.

Azonban mára, a Belügyminisztérium keddi közleménye szerint Pintér Sándor döntése értelmében mérsékelték a terrorkészültséget, így ismét a hármas fokozat van érvényben. 

(MTI)

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére