Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még mindig keresik a harmadik merénylõt

Horváth József György

2016.03.28. 20:38

A belga belbiztonság egy hét után sem találja a harmadik reptéri merénylõt.
BRÜSSZEL, 21:08

A belga belbiztonság egy hét után sem találja a harmadik reptéri merénylőt.

A korábbi hírekkel ellentétben nem Faycal Cheffou lehetett a harmadik tagja annak a terrorkommandónak, amely a múlt hét elején robbantásos merényletet hajtott végre a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren.

A fiatalembert még csütörtökön fogták el a brüsszeli ügyészség épülete mellett, és a helyi lapok egyöntetűen arról számoltak be, hogy ő volt látható a repülőtér biztonsági kamerái által rögzített felvételen a két öngyilkos merénylő társaságában.

A belga szövetségi ügyészség szombaton azt közölte, hogy vádat emeltek Faycal Cheffou ellen terrorcsoportban való részvétel, terrorista gyilkosság és terrorista gyilkossági kísérlet miatt.

Hétfőn azonban már arról tájékoztatott a vádhatóság, hogy szabadon engedték a férfit, mert nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy őrizetben tartsák.

A rendőrség átkutatta Faycal Cheffou lakását, ott azonban nem találtak fegyvereket vagy robbanóanyagokat. Hétfőn a rendőrség ismételten felhívást tett közzé, hogy azonosítsák a videofelvételen látható, sötét kalapot és világos felöltőt viselő férfit.

A hatóságok szerint a repülőtéri öngyilkos merényleteket elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El-Bakraoui társaságában lévő harmadik, eddig azonosítatlan férfinél is volt egy robbanószerekkel teli poggyász, ő azonban feltehetőleg elbizonytalanodott, és végül nem robbantotta fel magát, hanem elmenekült.

A belga szövetségi ügyészség hétfőn közölte, hogy terrorszervezetben való részvétel miatt vádalt emelt három ember ellen, akiket vasárnap vettek őrizetbe Brüsszelben.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére