Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõjobbos tüntetés Brüsszelben

888.hu

2016.03.27. 17:28

Szélsõjobboldali demonstrálok vonultak fel Brüsszel utcáin. Az iszlám térnyerése ellen tiltakoznak.
BRÜSSZEL, 17:28

Szélsőjobboldali demonstrálok vonultak fel Brüsszel utcáin. Az iszlám térnyerése ellen tiltakoznak.Az állítólag Antwerpenből érkezett demonstrálók gyűlöletkeltő szövegeket skandáltak, néhányan náci karlendítésekkel provokáltak.  A rendőrök körbevették a teret és vízágyúval kiszorították a tiltakozókat az utcából.

Kezdetben a tömeg csendben emlékezett a terrortámadások áldozataira. Később azonban szélsőjobbos tüntetők jelentek meg és hangos skandálásba kezdtek. A rendőrség is felvonult. Pajzzsal felszerelve próbálták kiszorítani a tömeget a térről.

A Telegraph megközelítőleg félezer tüntetőről ír, akik az Iszlám Állam ellen vonulnak fel Brüsszel utcáin. 

Futballhuligánokból és ismert szélsőjobbosokból összeverődött tömeg transzparensekkel vonul a  Place de la Bourse-hoz. Az Euronews tudósítása szerint a tüntetők „Ba88d meg, Iszlám Állam” jelszavakat üvöltik. A brüsszeli terrortámadások megemlékezési helyszínét  tüntetők lepték el, akik nem hisznek a gyertyákban és a virágokban. Szerintük túl sok fanatikus van Belgiumban és erre kívánják felhívni a figyelmet.  

Programot indít a vallási fanatizmus ellen a brüsszeli nagymecset

Belga és európai uniós zászlókkal tiltakoztak a terror ellen a brüsszeli nagymecsetnél. Az imám és a hívek is azt hangsúlyozták, hogy az iszlám elutasítja az erőszakot. A brüsszeli nagymecset a mérsékelt muszlimok gyülekezőhelye. A radikális hitszónokok főleg Molenbeek városrészben élnek.

A terrorizmus elítélése már nem elég, ennél több kell. Ezért szerveztük meg ezt a szimbolikus eseményt és egy programot is indítunk a vallási fanatizmus ellen itt a központunkban."

– mondta a mecset imámja, Mohamed Galaye Ndiaye.

(Telegraph

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére