Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel után

Horváth József György

2016.03.26. 09:51

Itt tartunk most.
BRÜSSZEL, 9:50

Itt tartunk most.

Földi László magyar biztonságpolitikai szakértő szerint nagy lépéshátrányban vannak a titkosszolgálatok Brüsszelben. Szerinte bár a szakszolgálatok előre tudnak jelezni eseményeket, a további lépésekhez emberhiányban szenvednek. Ezt azzal magyarázható, hogy a bipoláris világrend megszűnésével nem kellett az ember, csak a technológiára támaszkodtak, most viszont újra szükség lenne kiépített kémhálózatra.

Földi László szerint az Iszlám Állam semmilyen szabályt nem tart be, olyanokat sem, amelyeket a hadviselők háborúban betartanak, és amelyekhez az unió is tartja magát. Példaként említette erre, hogy Európában addig nem fogják el a bűnözőt, amíg nincs ellene elég bizonyíték, és nekik is majdnem ugyanannyi joguk van, mint a többi embernek.

Mindeközben egyre valószínűbbé válik, hogy az amerikai titkosszolgálatok tudtak a terroristák tevékenységéről. Brüsszel után bebizonyosodott, hogy a hírszerző hálózatok egymás közti kommunikációja gyerekcipőben jár.

Ezt bizonyítja az a CNN által feltárt jelentsek szerint az amerikai titkosszolgálatok tisztában vannak az Iszlám Állam terroristáinak európai működésével. Ezt bizonyítja az is, hogy az amerikai hatóságok számon tartották a keddi brüsszeli robbantások testvérpárját, Ibrahim és Khalid el-Bakraouit. Nevük még egy terrorizmusellenes listán is szerepelt.

Az amerikai hírtelevízió pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy Ibrahim el-Bakraoui, aki a brüsszeli Zaventem repülőtéren hajtott végre öngyilkos merényletet, már a tavaly novemberi párizsi terrorista akciót megelőzően rákerült a szóban forgó listára. Testvére, Khalid, aki a brüsszeli metrón követett el öngyilkos merényletet, röviddel a francia fővárosban végrehajtott vérengzés után került a hatóságok látóterébe. A Reuters hírügynökség korábban arról tudósított, hogy a Bakraoui fivérek már a párizsi merényletekben kulcsszerepet játszó Salah Abdeslam március 18-i brüsszeli elfogása előtt ismertek voltak az amerikai hatóságok előtt.

Frédéric Van Leeuw belga főügyész csütörtöki tájékoztatása szerint bizonyítást nyert, hogy a keddi brüsszeli terrortámadás elkövetői között lévő testvérpár kapcsolatban volt a párizsi öngyilkos merénylőkkel.

Újabb támadások várhatóak

A német igazságügy-miniszter  újabb terrortámadások veszélyére figyelmeztetett.

Elképzelhető, hogy Németország is a lehetséges célpontok között van."

Heiko Maas a Saarbrücker Zeitung nevű német lap szombati számában úgy fogalmazott, hogy Németország hosszabb ideje a lehetséges célpontok között szerepel.

A hatóságok azonban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a támadásokat és megvédjék az embereket"

- mondta a szociáldemokrata politikus.

Az igazságügy-miniszter egyúttal azt tanácsolta az embereknek, hogy ne essenek pánikba.

Ha most megdermedünk a félelemtől és a rémülettől, a terroristák elérték a céljukat"

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére