Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

Horváth József György

2016.03.25. 08:28

Errõl írnak õk.
A Magyar Nemzet

a terrorizmus elleni intézkedéscsomagról ír címlapján. A tervek szerint a kormány létrehozna egy új terrorellenes központot a beérkező információk elemzésére, valamint az intézkedés értelmében a terrorelhárítás hozzáférhetne több bankszámlához, ellenőrzés alá vonhatná a magánszektor által kódolt adatszolgáltatókat. Miközben Budapesten kettes fokozatú a terrorkészültség, addig szerdán kirabolták az OTP Bank egyik fiókját a Blaha Lujza téren.

A Magyar Hírlap

címlapja is Pintér Sándorral foglalkozik. A lap a belügyminisztert idézi, miszerint "Brüsszel tanulságait le kell vonni, fokozni kell a biztonsági intézkedéseket, ennek érdekében a kormány egy terrorizmus elleni intézkedéscsomag megalkotásáról döntött." Az akcióterv megvalósításához szükséges módosító javaslatokat áprilisban nyújtják be. Simicskó István honvédelmi miniszter azzal érvelt, hogy a honvédség Afganisztánban is küzd a terrorizmus ellen., a mostani jogi szabályozást pedig azért kell megváltoztatni, hogy ezt itthon is megtehessék.

A Népszabadság

információi szerint Pukli Istvánnak nincsenek politikai ambíciói. Miután a Tanítanék mozgalom felszólítására Áder és Orbán nem kértek bocsánatot a tanároktól, Pukliék március 30.-a szerdára polgári engedetlenségi mozgalmat hirdettek. Azt kérik, hogy a pedagógusok és a velük szimpatizálók szerdán reggel 8 és 9 között álljanak ki az iskolájuk elé, és szavaztassák meg a platform 12 pontját.

A Népszava

címlapjának egyik cikkében teszi fel a kérdést, hogy "feladná a kormány a vasárnapi boltzárat?" A lap információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök azt fontolgatja miképpen lehetne feltűnés nélkül visszavonni a "szabad vasárnapot". A lap szerint a kormánynak sokkal nagyobb presztízsvesztést okozna egy esetleges érvényes és eredményes boltzár elleni népszavazás, mint egy önkéntes visszalépés.

A Blikk

információi szerint a soproniak megrémültek a kávézó terroristától. Januárban egy osztrák szemtanú vélte felismerni Abdeslamot, amint egy jónevű soproni cukrászdában kávét szürcsölget egy másik arab fickóval. A párizsi merényletek kitervelőjének soproni jelenlétét eddig azért nem tudták bizonyítani, mert a cukrászda rendszere már törölte a január 19-én készült felvételeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére