Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Junckernek elgurult a gyógyszere

888.hu

2016.03.24. 13:58

Junckernek nem sikerült megértenie az elmúlt napok eseményeit. Szerinte Európa nem importálta a terroristáit, a támadók itt születtek, és nincs egyértelmû válasz arra, hogy miért fordultak ellenünk.
BRÜSSZEL, 13:58

Junckernek nem sikerült megértenie az elmúlt napok eseményeit. Szerinte Európa nem importálta a terroristáit, a támadók itt születtek, és nincs egyértelmű válasz arra, hogy miért fordultak ellenünk.

A keddi merénylet után az Európai Bizottság elnökének sikerült öt külföldi lapnak óriási baromságokat nyilatkoznia. 

Elmondta, hogy a keddi brüsszeli merényletek ugyan lesújtották, de a belvárosban kedd este tartott spontán megemlékezés bizakodással töltötte el. Azt mondta:

tele vagyok optimizmussal annak láttán, hogy a fiatalok nem hagyják magukat legyűrni, és a gyűlölettel fűtött akciókra a szeretet világos üzenetével válaszolnak. Mindennek hatására ugyan szomorú vagyok, de nem elkeseredett."

A támadások lehetséges okairól szólva kiemelte, "újra és újra eszembe jut egy jelenség, amelyet alig merek megfogalmazni: Európa különböző országaiban a hatvanas évektől a kilencvenes évekig is voltak terrortámadások, és úgy érzem, azok a merényletek kevésbé rázták meg Európa népeit, mint mindaz, ami most történik", holott akkor az áldozatok száma is nagyobb volt.

A The Huffington Post tegnap közreadott egy statisztikát, mely részletesen leírja az elmúlt 50 év terrorista akcióit. Érdemes megjegyezni, hogy az Ír Függetlenségi Háború során a célzott terrortámadásokkal az IRA célja Írország függetlenségének a kivívása volt, nem pedig az esztelen öldöklés. Ha mindenképp értelmet akarunk keresni az irracionalitásban.  

Infographic: Victims Of Terrorist Attacks In Western Europe | Statista
 

Juncker még nem döntötte el, hogy vallási fanatizmus miatt gyilkoltak-e a keddi merénylők. Arra a felvetésre, hogy talán a vallási alkotóelem magyarázza a jelenséget, elmondta, hogy éppen ezen töri a fejét.

A terroristák Európaiak 
Az akkori terroristák "a mieink voltak", a mostaniak pedig vallási fanatikusok, akik idegen hangzású nevet viselnek, és ezért úgy tűnik, mintha Európa importálta volna a terrorizmust, pedig "akik ezeket a tetteket elkövették, valójában itt születtek, gyakran még a szüleik is. Végigjárták iskolarendszerünket és aktívan részt vettek társadalmi életünkben. Olyan, mintha máshonnan jöttek volna, holott idevalósiak" - mutatott rá Jean-Claude Juncker.
 

A bizottsági elnöknek felvetették, hogy az európai alkotmányt erőteljesebben kellett volna a  keresztény értékekre építeni, Jean-Claude Juncker azt mondta, hogy ugyan kereszténydemokrata, de nem szívesen hivatkozik a vallásra.

Ehhez nincs amit hozzáfűzni. No comment! 

(MTI, Statista.com

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére