Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terroristák és bevándorlók

Horváth József György

2016.03.24. 17:18

A migráció és a terrorizmus kapcsán egyfajta médiaháború zajlik Európában, így Magyarországon is. Ez a médiaháború: percepciós háború. Azaz értünk, nézõkért, olvasókért folyik - pontosabban azért, miként lássuk a zajló eseményeket.

A médiának és a mögöttük álló politikai szereplőknek, stakeholdereknek nem mindegy, mi szavazók hogyan értékeljük a történteket. Mit veszünk észre és mit nem, milyen összefüggéseket fedezünk fel, vagy éppen mi az amin átsiklunk.

Ennek a percepciós háborúnak a legfontosabb tematikája a terrorizmus és a migráció összefüggése. A Charile Hebdo elleni merényletnél még fel sem merülhetett a kérdés, van-e kapcsolat a terror és a közel-keleti migráció között. Párizs után is csak akkor vált legitimmé a kérdésfeltevés, amikor nem lehetett tovább tagadni, hogy a nemrég elfogott Salah Abdeslam éppen Budapestről szállított merénylőket Brüsszelbe, akik a migrációs hullámmal érkeztek a kontinensre.

De még Párizs kapcsán is az európai sajtó óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy maszkolja a terror és a bevándorlás közötti összefüggést. Számtalan cikk és szakértői elemzés született arról, hogy a terroristák többsége valójában „bennszülött” – azaz uniós állampolgár. Az elemzések azt bizonygatták, hogy az elkövetők megtévedt fiatalok, akik csak „divatból” fordultak a radikális iszlám felé, amiről valójában nem is tudnak semmit. Az is lehet, hogy előtte keresztény iskolába jártak, talán nem is muszlim családok szülöttei.

Gondoljunk bele egy pillanatra: holnap egyikünk felébred és rájön, hogy ISIS támogató szeretne lenni, mert az erőszak és a nindzsa dressz ismét menő. Gyorsan keres magának a neten más „rajongókat”, majd megtévedt tinédzserként kapcsolatba lép az „alvilággal”, kalasnyikov dílert keres és alapanyagot szerez be. Ehhez először letölti a „hogyan készítsünk merénylethez házi pokolgépet” tanfolyam oktatóvideóit. Mivel elolvasta a „dióhéjban a titkosszolgálatok átveréséről” című alapművet is, semmi akadálya egy történelmi merénylet elkövetésének.

A megtévedt tinik elmélete igaz sok olyan muszlim fiatalra, akik Európából csatlakoztak az Iszlám Államhoz Szíriában vagy Irakban, aztán jól rába888tak.

Európa modern történelmének egyik legkegyetlenebb merényletét azonban nem pattanásos tinik és áttért, műkedvelő amatőrök hajtották végre. Nem Salah Abdeslam és gyerekkori barátai a grundról. Hanem Salah Abdeslam és az ISIS európai terrorista hálózata.

Másod-, harmadgenerációs muszlim bevándorlók, Szíriából vagy Irakból importált katonák, akik migránsként csont nélkül bejutottak az ellenséges területre, méghozzá nagy eséllyel tömegesen. Na és persze a szervezett bűnözés bevándorlókból álló ága.

A helyzet az, hogy magát a problémát is a bevándorlás teremtette meg. Az elmúlt 30-40 évben jelentősen nőtt Európában az iszlám hitű migráns népesség aránya. Ezek a bevándorlók a kultúrák idegensége következtében nem asszimilálódtak, hanem zárt világokat hoztak létre, ahol máig a többségi társadalomtól elkülönülve élnek. Valóban igaz: a betelepülők első generációiból nem lettek terroristák. De miért is lettek volna: más volt a történelmi kontextus, sehol nem volt az al-Káida, vagy az ISIS. Örültek, hogy munkát /segélyt /lakást kapnak. Az őket követő generációk tagjaiból azonban lettek. Indifferens, hogy ezek az emberek uniós állampolgárok. Ez puszta formalitás. Továbbra sincs közük a többségi világ értékrendjéhez, céljaihoz, világképéhez. Brüsszel Molenbeek negyede a kiváló példa erre.

Világ a világban. Saját törvényekkel. Nem véletlen, hogy Abdeslamot a belga elhárítás hónapokon át üldözte úgy, hogy ott volt a szemük előtt. Nem hagyta el az országot, sőt új merényletet szervezett, pofátlanul a rendőrök közvetlen közelében.

Hogy tehette meg? Nem azért mert zseni. Hanem mert akik között él, soha nem dobták fel. Molenbeek egy fekete lyuk. Lehet hogy tömeggyilkos vagy, de közülünk való. Nem adunk ki az ellenségnek.

Mert a muszlim kisebbség számára a helyiek olyanok, mint a megszállók.

Érdemes ilyen szempontból tanulmányozni az európai nagyvárosok egyes szubkultúráit. London afrikai (főként nigériai) bevándorlók lakta területein divatos a Grime Hiphop. Itt valóban sokan tértek át a muzulmán hitre. A Skepta nevű nigériai srác egy-két felvételét érdemes megnézni, ha az ember meg akarja érteni, mit jelent a kultúrák szembenállása. Az egyik klipben ezres tömeg skandálja a „fuck the police” szlogent London utcáin. Döbbenetes látvány. Döbbenetes, mert ezek a srácok úgy viselkednek, mintha a többségi társadalom gyarmatosította volna őket, mintha nem ők jöttek volna Londonba, hanem a britek telepedtek volna a fejükre a fasiszta rendszerükkel.

Nos, Skepta nem dzsihadista. De a sztori tökéletesen mutatja hogyan lesznek a bevándorlókból pillanatok alatt ellenkulturális lázadók és „elnyomottak”, akik megkezdik szabadságharcukat a nyugattal szemben, amit soha sem tiszteltek, soha nem éreztek magukénak.

Ebből a problémából, az előre kiszámítható sorsból importált Merkel még másfél milliót 2015-ben. Európa nem érti, hogy az iszlám kultúra és a muszlim bevándorlás nem választható el a terrorizmustól. A szalafista hit az iszlám része, a sária törvényei az iszlám kultúra részei, lehet őket „vadhajtásnak” nevezni, de akkor is ennek a kultúrának hajtásai. Az iszlámból vallásból nem következik egyenesen az erőszak. Az öngyilkos merényletek viselkedés-kultúrájára azonban kevés példát találunk máshol. Ezt nem a bűnös nyugat találta fel.

Európa lelkiismeretét is súlyos dolgok terhelik. A fasizmust és a kommunizmust, a történelem két legsötétebb ideológiáját mi termeltük ki, nem Észak-Afrika. Mi azonban legyőztük ezeket. Az iszlám világ ma válságban van. Neki nem sikerült leküzdenie saját kultúrája sötét impulzusait, sőt reneszánszát éli a radikális iszlám hit, a visszatérés a puritánnak hitt „gyökerekhez”. Egy olyan képzelt múlthoz, amit nem fertőzött meg az „elkorcsosult” nyugati civilizáció.

Azért ez ismerős nem? Ha nem is vallási köntösben, de a XX-ik század ezt a fajta gyilkos, tisztítótűz szerű haragot jól ismeri.

Nem minden közel-keleti bevándorló radikális iszlám hívő, vagy ISIS rajongó, ahogy 1932 és 45 között sem volt minden német náci. De nagyon sok német náci volt, vagy felnézett Hitlerre. Európának ma fogalma sincs arról, kik azok akiket beengedett. Ki mellé állnak majd, ha választaniuk kell?

Mellénk vagy melléjük?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére