Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Civilben is hordhatnak maguknál fegyvert az osztrák rendõrök

Sümeghi Lóránt

2016.03.24. 11:38

A brüsszeli merényletek után indítványt nyújtottak be az osztrákok, miszerint a szolgálaton kívüli rendõrök is hordhassanak maguknál lõfegyvert.
BÉCS, 11:18

A brüsszeli merényletek után indítványt nyújtottak be az osztrákok, miszerint a szolgálaton kívüli rendőrök is hordhassanak maguknál lőfegyvert.

Amennyiben elfogadják a kezdeményezést, úgy feltehetően 28 000 fegyverrel lesz több Ausztria utcáin. A hatóságok még egyelőre vizsgálják a jövőbeni intézkedésnek az esetlegesen felmerülő, hosszútávú hatásait. Azonban a párizsi és a brüsszeli merényletek kapcsán egyre gyakrabban esik szó arról, hogy a szolgálaton kívüliek is egy esetleges támadás során hogyan tudnának hatékonyan bekapcsolódni a terrorelhárításba.

A hatóságok szerint a jelenlegi szolgálati fegyver, a Glock 17-es, túlságosan nagyméretű ahhoz, hogy civilben riadalom keltés nélkül hordható legyen, így egy kisebb fegyverre lesz majd szükség, azonban, hogy milyen típusra, arra még nem érkezett hivatalos válasz.

A párizsi Bataclan klubban történt mészárlás kapcsán több francia szakértő is kifejtette, hogy ha az ottani szolgálaton kívüli rendőröknél lett volna fegyver, akkor feltehetően gyorsabban véget tudtak volna vetni a merényletnek.

(The Local)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére