Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.03.24. 07:59

Asszád térdre kényszeríti az ISIS-t; az egyik brüsszeli robbantót Törökország utasította ki; amerikaiak lehettek a terrortámadás fõ célpontjai. A nap legfontosabb hírei.
Asszád térdre kényszeríti az ISIS-t

Asszád erői szerda hajnalban elkezdték megostromolni Palmüra városát. A település tavaly májusban került az Iszlám Állam kezére és a terrorszervezet gyakorlatilag azonnal elkezdte lerombolni az ott található ókori műemlékeket. Amennyiben visszafoglalná a várost, az a polgárháború kezdete óta a legnagyobb katonai sikernek számítana a részéről. Palmüra alkalmas arra, hogy a szír hadsereg hídfőállást építsen ki és elestével megnyílna az út észak-keleten Rakka és keleten az iraki határ felé.

Törökországból lett kiutasítva az egyik brüsszeli merénylő

Erdogan elnök közlése szerint a keddi brüsszeli robbantások egyik elkövetőjét a török rendfenntartó erők 2015 júniusában terrorizmus vádjával elfogták és kiutasították. A férfit saját kérésére adták ki Hollandiának és a fogadó országot tájékoztatta a török hatóság, hogy a férfi terrorista-gyanús személy. Az Anadolu török állami hírügynökség információ szerint a férfi a belga állampolgárságú Ibrahim el-Bakraoui volt, aki a brüsszeli repülőtéren felrobbantotta magát.

Amerikaiak lehettek a terror fő célpontjai

A washingtoni kongresszus egy felderítési ügyekben illetékes képviselője szerint a brüsszeli merényletek célpontjai részben amerikai állampolgárok lehettek. Egyebek közt arra alapozta ezt a meggyőződését, hogy a repülőtéri robbantásokat az amerikai légitársaságok pultjai közelében hajtották végre. A Zaventem repülőtéri robbanások éppen a United, az American és a Delta légitársaságok check-in pultjai mellett következtek be, a Maelbeek metróállomás pedig az amerikai nagykövetség közelében van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére