Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy Ádám biztos, hogy csak 20 éves?

888.hu

2016.03.21. 17:08

Március 26-án játszik a magyar labdarúgó-válogatott a horvátok ellen felkészülési mérkõzést a Grupama Arénában, ennek felvezetéseként tartott sajtótájékoztatót az MLSZ Telkiben. Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Nagy Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szombaton a horvátokkal, szerda délután az újságírókkal kellett farkasszemet néznie Dzsudzsák Balázsnak, Németh Krisztiánnak és Nagy Ádámnak, a Telki Edzőközpontban megrendezett sajtótájékoztatón. A téma természetesen a hétvégi meccs volt. Jöttek a szokásos "firkász" kérdések, labdarúgóink pedig igyekeztek készségesen válaszolni.

Középen ült a csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs, jobbján fiatal tehetségünk, Nagy Ádám, balján pedig a Katarban kitűnően futballozó Németh Krisztián. Dzsudzsák és Németh már rutinos alanynak számít, ha újságíróval kerül szembe - bár utóbbi, mintha egy picit fáradt lett volna, azt lehetett érezni, hogy nagyon nincs kedve ott ülni ezen a kötelező kérdezz-felelek játékon -, Nagy Ádám viszont nem olyan régen került ennyire reflektorfénybe.

Meg kell követnem a Ferencváros fiatal középpályását. Emlékszem, amikor először lépett pályára a válogatottban az észak-írek ellen, tavasz szeptemberben, az első gondolatom az volt, hogy mit keres ott a "kisgyerek"? Hát meg fogják enni szerencsétlent ezek az agresszív és kőkemény szigetlakók!!!

Korábban már figyeltem Nagy Ádámot, és egyértelmű volt, hogy tehetséges a kölyök, de hogy ilyen korán a válogatottba kerüljön?!? Féltettem egy kicsit... Megnyugvással tapasztalhattam, hogy nem ették meg ezek az agresszív és kőkemény észak-írek. Talán lehetett érezni egy kis megszeppentséget a játékán, de nem lógott ki a csapatból, sem fel-, sem lefelé.

Ráadásul végtelenül szimpatikus volt, hogy a mérkőzés után magát is hibáztatta Lafferty egyenlítő góljánál a ráadásban, pedig ha nem szól, tán a kutya sem veszi észre, mi volt az ő nagy bűne. Volt, aki nagyobbat és látványosabbat hibázott.

Azóta még négyszer ölthette magára a címeres mezt, és meccsről meccsre azt lehetett érezni, hogy nem szabad kihagyni a csapatból. Talán ezért sem véletlen, hogy egy ilyen felvezető sajtótájékoztatón már ő ül ott az újságírók előtt és nem más.

Neki kell válaszolnia arra, hogy miként készül Modrics és Rakitics ellen. 20 évesen! Ez pedig nagyon nagy szó. Főként ha hozzávesszük, hogy egyáltalán nem esik kétségbe, és szép kerek mondatokkal képes válaszolni. Ami pedig még ennél is szívmelengetőbb, hogy nem nagyon beszél mellé. Mindez persze csak adalék egy focista részéről, sokkal fontosabb, hogy mit művel a pályán. Mindettől függetlenül jó érzés azt látni, hogy van egy 20 éves magyar válogatott-labdarúgó, akin már most lehet érezni azt a fajta profizmust, ami a legnagyobb sztárok sajátja.

Szeretném azt hinni, hogy látnok vagyok, mert most valahogy az a kép szökik a szemem elé a leggyakrabban - minél inkább közeledik a mérkőzés időpontja -, hogy Nagy Ádám meg fogja enni Luka Modricsot és még az ujjait is megnyalja utána...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére