Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Storck lehet a fejlõdés útja

888.hu

2016.03.21. 14:58

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án felkészülési mérkőzést játszik Horvátországgal, de az elsődleges apropója a hétfői sajtótájékoztatónak nem a mérkőzés volt, hanem a bejelentés, hogy meghosszabbították Bernd Storck szerződését, jelezve, hogy töretlen a bizalom a német szakember iránt és mindenképpen hosszútávon terveznek.

Nem lehetne állítani, hogy rossz döntés született, hiszen többek között Bernd Storcknak köszönhetjük, - Dárdai Pál érdemeit se feledjük -  hogy kijutott a válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra. Inkább csak az időzítés lehet érdekes, mert ha a vártnál rosszabbul szerepünk nyáron, akkor nem nevezhető sikeresnek a döntés. Ugyanakkor, ha egy jó Eb-t tudhat maga mögött a magyar csapat, akkor Storck kapós edzővé válhatna, így tökéletes biztosíték ez a hosszabbítás, emellett kifizetődő.

Az is fontos tényező, hogy Storck különös figyelmet szentel az utánpótlásra, amiből hosszabb távon szintén profitálhatunk. Alaptörvény, hogy ha a magyar labdarúgás egészét akarjuk jobbá tenni, akkor a gyökerektől kell kezdeni, vagyis a fiatalokkal. Bár lehet, hogy ezzel vitatkoznának a magyar szakemberek, de az is üdvözítő, hogy Storck szabad kezet kap ahhoz is, hogy további német szakemberek jöhessenek Magyarországra. Kell a vérfrissítés. Sajnálatos, hogy most még csak válogatott szinten zajlik a fejlesztés, ami jó dolog, de magában kevés. Érdemes lenne egy olyan kiterjedt hálózatban gondolkodni, amellyel minél több fiatalt elérhetünk. Ez még évek munkája, de lehet eredménye, mert szerencsére vannak tehetségeink. Az is jó lépés mindehhez, hogy szigorítják az akadémiák működését. Ebből az irányból is várhatunk további fejlődést.

Jó iránynak tűnik, amit a szövetség csinál. Hosszú idő után azt lehet érezni, hogy terveznek és nem csak ad hoc döntések születnek. Nyilván, ennek az eredményét csak évek múlva érzékelhetjük igazán, de valahol el kell kezdeni. Az MLSZ végre elkezdte és ennek örülni kell... Már csak azért kell szurkolni, hogy választott út tényleg jó felé viszi a magyar labdarúgást, kifelé a kátyúból, melybe már évtizedekkel ezelőtt beleragadt.

A magyar válogatott horvátok ellen készülő kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Videoton), Bese Barnabás (MTK), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére