Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS áll az isztambuli merénylet mögött

888.hu

2016.03.20. 14:48

Azonosították a török hatóságok a szombati isztambuli öngyilkos merénylet elkövetõjét. A belügyminiszter szerint nincs kétség afelõl, hogy a Da'es áll a gyilkosságok hátterében.
ISZTAMBUL, 14:47

A török hatóságok azonosították a szombati isztambuli öngyilkos merénylet elkövetőjét. A belügyminiszter szerint nincs kétség afelől, hogy a Da'es áll a gyilkosságok hátterében.

A merénylet helyszínén gyűjtött DNS-minták alapján "minden kétséget kizáróan" megállapítható, hogy az öt halálos (köztük három izraeli és egy iráni állampolgárságú) áldozatot követelő szombati isztambuli öngyilkos merénylet elkövetője Mehmet Öztürk volt – közölte a török belügyminiszter.

A 23 éves merénylőről a politikus elmondta, hogy  délkelet-törökországi Gaziantep városában született, és kapcsolatban állt a Da'essel. Terrorista kapcsolatai ellenére a fiatal férfi nem szerepelt sem a rendőrség, sem a csendőrség körözési nyilvántartási rendszerében. Az elkövető és az ISIS közötti kapcsolat feltárásáról folytatódik a nyomozás.

A szombati Isztambul egyik legforgalmasabb bevásárlóutcáján végrehajtott merénylet volt a negyedik terrortámadás idén Törökországban; összesen 80 ember halálát követelték a török területen civilek ellen végrehajtott támadások csak 2016-ban. A hétvégi robbantás kísértetiesen hasonlított a januári, szintén Isztambulban végrehajtott merénylethez, amelyben 13 külföldi turista (köztük 12 német állampolgárság) vesztette életét a város történelmi központjában, Szultanahmetben.

(MTI, Reuters)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére