Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kis híján drónnal ütközött a Lufthansa egyik gépe

Sümeghi Lóránt

2016.03.19. 15:28

Majdnem tömegszerencsétlenséget okozott egy drón, miután életveszélyesen megközelítette a Lufthansa egyik óriásgépét, amely épp leszállásra készült.
LOS ANGELES, 15:38

Majdnem tömegszerencsétlenséget okozott egy drón, miután életveszélyesen megközelítette a Lufthansa egyik óriásgépét, amely épp leszállásra készült. 

Annak ellenére, hogy jelenleg csak az Egyesült Államokban vették komolyan a drónok szabályozását, még mindig bőven hagy maga után kívánni valót az amerikai légügyi hatóság szabályozó testületének ébersége. Ugyanis az épp leszállásra készülő Airbus A-380 típusú óriásgép hatvan méterre volt attól, hogy összeütközzön egy a reptér légterében közlekedő drónnal.

A drón elnevezés egy gyűjtőfogalom az összes olyan pilóta nélküli repülőgépre, amelyet automatizált vagy kézi irányítás által vezérelnek. 

A több mint ötszáz utast szállító, Lufthansa légitársasághoz tartozó repülőgépnek nem kellett kikerülő manővert végrehajtania, azonban a pilóták elmondása szerint így is rendkívül nehezen volt észrevehető a távirányítással működő repülő szerkezet.

Az Egyesült Államokban a szabályozások ellenére is egyre gyakoribbak a hasonló incidensek a drónok és az utasszállító gépek között. Két évvel ezelőtt mintegy 238 ilyen esetről szerzett tudomást az amerikai légügyi hatóság, míg 2015-ben csak január és augusztus között 650-ről. Szerencsére még egyetlen esetben sem volt ütközés. Ugyanakkor a szakértők arra figyelmeztetik a felelőtlen drón tulajdonosokat, ha egy drón berepül a hajtóműbe vagy nekimegy a pilótakabin valamelyik ablakának, akkor az akár a gép lezuhanását is okozhatja. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére